استهلال ماهانه

گزارش استهلال ماه جمادی الاول 1441 ه. ق

گزارش استهلال ماه جمادی الاولی 1441 ه‍ . ق

شرح گزارش:

الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه پنجشنبه ۵ دی ماه ۱۳۹۸ (۲۹ ربیع الثانی ۱۴۴۱)

  1. زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۸ و ۴۴ دقیقه روز پنجشنبه ۵  دی ماه ۱۳۹۸
  2. زمان غروب خورشید: ساعت ۱۶:۵۷
  3. زمان غروب ماه: ساعت ۱۷:۱۱
  4. ارتفاع ماه: ۱.۵ درجه
  5. مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۱۴ دقیقه
  6. سن ماه: ۸ ساعت و ۱۴ دقیقه
  7. فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۳.۴ درجه

 

ب ـ پیش‌بینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال

تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هـلال، پیش‌بـینی کرده‌اند هـلال ماه جمادی الاولی در غـروب روز پنجشنبه در کشور قابل رؤیت نیست. بنابراین ماه ربیع الثانی ۳۰ روزه بوده و غرّة ماه جمادی الاولی ۱۴۴۱ روز شنبه ۷ دی ماه خواهد بود.

 

ج ـ گزارش های رسیده:

در همین راستا ستادهای استهلال و گروه‌های رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز پنجشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجة آن  به قرار ذیل است.

۱مناطقی که هوا صاف بود و هلال رؤیت نشد:

استان خراسان رضوی: نیشابور، تربت حیدریه، درگز، ریوش، قوچان

استان خراسان جنوبی: بیرجند، سه قلعه، خضری، فردوس، بشرویه، خضری، طبس

استان چهارمحال بختیاری: بروجن

استان یزد: یزد، اردکان

استان اصفهان: اصفهان، شهرضا

۲مناطقی که هوا ابری و یا غبارآلود بود و هلال رؤیت نشد:

استان خراسان رضوی: مشهد، گلبهار، باخرز، بردسکن

استان مرکزی: اراک، ساوه، خمین، محلات،کمیجان، فراهان

استان ایلام: ایلام، آبدانان، مهران، دهلران، ایوان غرب

استان سمنان: سمنان، دامغان، گرمسار، سرخه

استان فارس: شیراز

استان قم: قم، پردیسان

استان زنجان: زنجان

استان اردبیل: اردبیل

استان بوشهر: بوشهر

استان تهران: تهران

 

بنابراین:

از آنجا که هلال ماه جمادی الاولی در شامگاه پنجشنبه ۵ دی ماه ۱۳۹۸ (۲۹ ربیع الثانی ۱۴۴۱) در هیچ یک از شهرهای ایران حتی با چشم مسلّح رؤیت نشده است، بنابر این به فتوای معروف مراجع تقلید ماه ربیع الثانی 30 روزه می باشد.

لذا روز شنبه، مصادف با 7 دی ماه 1398 هجری شمسی برابر با 27 دسامبر 2019 میلادی، روز اول ماه جمادی الاولی می باشد.

شایان ذکر است در این ماه بین مراجع معظم تقلید اختلاف وجود دارد:

مراجعی که اتحاد افق و ملازمت در رؤیت را معتبر میدانند، شنبه را اول ماه می دانند. حال چه مراجعی که رویت با چشم غیر مسلح را شرط میدانند مثل رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) ، آیات عظام سیستانی، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی (حفظهم الله تعالی) و…  و همچنین مراجعی که رویت با چشم مسلح را هم کافی می دانند مثل مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله تعالی)

خواندن  گزارش استهلال صفر المظفر ۱۴۴۰ ه‍ . ق در ایران و عراق (قابل توجه زائرین اربعین)

ولکن از آنجا که طبق تقاویم نجومی هلال در شامگاه پنجشنبه در بعضی از نقاط اقیانوس ها قابلیت رویت داشته است، لذا علی القاعده به مبنای مراجعی که اشتراک در شب را کافی می دانند مثل آیات عظام خویی، تبریزی، سید صادق روحانی،  محمد سعید حکیم، محمد اسحاق فیاض، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی اول ماه یک روز زودتر میباشد.

لذا روز جمعه، مصادف با 6 دی ماه 1398 هجری شمسی برابر با 26 دسامبر 2019 میلادی، روز اول ماه جمادی الاولی می باشد.

شایان ذکر است، از آنجا که آیت الله وحید خراسانی قائل اند که اشتراک باید در معظم (بیشتر) شب باشد (و اشتراک در بخشی از شب محل اشکال است و مقلدین شان لازم است احتیاط نمایند) و این امر ثابت نشد (یعنی ماه در کشوری که در معظم شب با ایران مشترک باشد، دیده نشده است.) لذا مقلدین معظم له بین جمعه و شنبه احتیاط نمایند یا این مساله را از فاالاعلم تقلید نمایند. [1]

عزاداران فاطمه زهرا سلام الله علیها توجه داشته باشند در عراق و نجف الاشرف هم مثل ایران مطالبی که گذشت و اختلافات فقهاء وجود دارد، لذا برای ایام فاطمیه دقت لازم را داشته باشید.

(امید است با نابودی دشمنان و آرامش مجدد در عتبات عالیات، زمینه ی زیارت امیرالمؤمنین (علیه افضل صلوات المصلین) در ایام فاطمیه و زیارت سیدالشهداء (صلوات الله و سلامه علیه) و دیگر معصومینی که عراق را متبرک نموده اند، برای همه ما فراهم شود.)

 

تصویر هلال ماه جمادی الاولی در غروب جمعه (6 دی ماه 1398):

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

[1] تماس تلفنی با جناب آقای محسن قاضی میرسعید، عضو هیات علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و رکورد دار رؤیت هلال ماه در جهان / تماس تلفنی با مهندس محمد مهدی مطیعی، عضو محترم شوراي استهلال استان خراسان رضوی و مسئول رصدخانه دانشگاه فردوسی و انجمن نجوم مشهد /  تماس تلفنی با حجت الاسلام موحد نژاد، عضو هیأت علمی ستاد استهلال مقام معظم رهبری / گفتگو با حجت الاسلام و المسلمين احمد مروي، رئیس هیات علمی ستاد استهلال مقام معظم رهبری و معاون ارتباطات حوزه اي دفتر معظم له / سایت استهلال ماهانه / تماس تلفنی با نجف اشرف. (بعضی از تماس های فوق در این ماه نبوده، ولی کلیت مدارک در هر ماه، موارد مذکور است.)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا