پرسش و پاسخسؤالات اموات، ارث، وصیتسؤالات معاملات

وجود صغیر در بین وراث و تصرف در ماترک میت ـ وظیفه ولی شرعی صغیر و قیم ـ تجارت با اموال صغیر

پرسش:

اگر در بین ورّاث طفل صغیری باشد؛ آیا برای تقسیم ترکه باید صبر کنند تا اون بچه بزرگ شود؟

آیا از اموال میت می‌توانند برای خود میت احسان دهند با این که در آن اموال حق صغیر هست؟

آیا در خانه آن میت می‌توان نماز خواند با آن که در آن خانه حق صغیر هست و شاید راضی نباشد؟

 

نام مرجع تقلید:

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (حفظه‌الله تعالی)

 

پاسخ:

با عرض سلام و ادب؛

به‌طورکلی برای تقسیم ماترک و نمازخواندن یا دعوت‌کردن در خانه‌ای که صغیر سهم دارد، اگر با اجازه ولی شرعی صغیر، و به مصلحت صغیر باشد، اشکال ندارد.

ولی مصرف اموال صغیر در هزینه‌های مجالس ترحیم پدرشان جایز نیست هرچند به طریق ارث از پدرشان به آنان رسیده باشد و هر کاری از ناحیه شما از حق و حقوقات فرزندان صغیر که خلاف مصلحت آنان می‌باشد جایز نیست.

و اگر بخواهید برای میت خیرات و مبرات و احسان نمایید، به میزان حداقل متعارف برایش خرج شود اشکال ندارد، به‌شرطی که از ثلث مال او بیشتر نشود و همچنین تصرّفات موردنیاز برای تجهیز میّت از قبیل غسل و کفن‌ودفن، به مقدار متعارف، متوقف بر اذن ولی صغیر نیست و اشکال از جهت وجود فرزندان صغیر ایجاد نمی‌شود.

شایان‌ذکر است، بر؛ ولی طفل واجب است اموال صغیر را برای او تا رسیدن به سنّ بلوغ و رشد حفظ کند، امّا ملزم به تجارت و بهره‌برداری از آن برای صغیر نیست، ولی انجام آن درصورتی‌که به مصلحت صغیر باشد، اشکال ندارد. (۱)

 

 

منابع:
(۱) سایت استان‌ها، ویژه نمایندگان مقام معظم رهبری، بخش سؤالات نمایندگی‌ها، شماره استفتاء: ۶۱۲۳۴۷  و استفتاء شماره: ۵۵۶۴۵۵ ـ اجوبة الاستفتائات، ص۴۶، س ۲۲۷ ـ برگرفته از اجوبة الاستفتائات، ص۳۵۹، س ۱۴۹۲ـ همان، ص۳۶۵، س ۱۵۱۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا