أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله علی احمدی میانجی

حضرت آیت الله علی احمدی میانجی

باسمه تعالی
با سلام
حسب آنچه حافظه ام یاری می کند مرحوم آیت الله احمدی میانجی (رحمة الله علیه) در زمان جنگ شدیداً تأکید و اصرار بر ‌معرفی امام (رحمة الله علیه) بعنوان مرجع داشتند و در سالهای ۶۹ – ۷۰ در درس اخلاق و خارج فقه که در مدرسه مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی (رحمة الله علیه) داشتند مقام معظم رهبری را بعنوان مجتهد جامع الشرایط معرفی می کردند.
برداشت من این است که ایشان طبق شناختی که از آقا داشتند با تکیه بر قواعد فقهی خبرویت و افقهیت معظم له را تأیید می کردند و بسیار دعاگوی وجود شریف حضرت آقا بودند.

 

—————————————————————————————— 

 

نظر “حضرت آیت الله علی احمدی میانجی” درباره ی مرجع تقلید اعلم، از لسان آیت الله شیخ محسن محمدی عراقی معروف به محسن اراکی (۱) به عنوان شخصیتی امین، ثقه، صادق و مورد اعتماد:

آن‌هایی که در بُعد علمی مقام معظّم رهبری تشکیک می‌کنند، یا آشنا نیستند با تاریخ علمی مقام معظّم رهبری و تلاش‌ عالی علمی ایشان و حضور علمی فعّال ایشان در عرصه‌های علمی، یا اینکه انسان‌های فاسدی هستند که دل مریضی دارند و دوست دارند که اساساً در همه مبانی انقلاب، خدشه وارد کنند و چون می‌بینند که رهبریِ انقلاب یکی از مهم‌ترین بلکه مهم‌ترین پایه انقلاب است، برای تضعیف این پایه انقلاب این حرف‌ها را می‌زنند.

در بین کسانی که با حوزه علمیه، به‌ویژه حوزه‌های ایران از جمله مشهد آشنا هستند، کسی وجود ندارد که در بنیه علمی مقام معظّم رهبری تشکیک کند. مقام معظّم رهبری پیش از انقلاب از اساتید مبرّز و بالای مشهد به‌شمار می‌آمدند و از همان روزگار، اجتهاد و فقاهت ایشان برای همه کسانی که با علمای مشهد و حوزه مشهد آشنا بودند مسلّم بود و این معنا، جای تشکیک ندارد.

بعدها هم که به رهبری انتخاب شدند، در جلسات علمی که با بزرگان حوزه داشتند، همه تحت تأثیر بنیه علمی ایشان و تحت تأثیر عظمت علمی ایشان و قوّت علمی ایشان قرار گرفتند. بزرگانی همچون مرحوم آیت‌الله‌العظمی خاتم یزدی، مرحوم آیت‌الله‌العظمی مؤمن قمی، مرحوم آیت‌الله‌العظمی محمّد روحانی، مرحوم آقای احمدی میانجی، مرحوم آقای طاهری خرّم‌آبادی و بزرگانی که هنوز هم هستند که توانسته‌اند در جلسات علمی حضور پیدا کنند با ایشان، همه، برجستگی علمی ایشان را در سطح بسیار بالا دانسته‌اند و بسیاری از این آقایان صریحاً‌ به اعلمیّت فقهی ایشان (حضرت آیت الله العظمی خامنه ای) شهادت داده‌اند و این خود، نشان‌دهنده آن برجستگی علمی ایشان است. به اضافه اینکه تعدادی از مباحث علمی ایشان منتشر شده و این مباحث علمی، خود گواه بر توان علمی ایشان و برجستگی علمی ایشان است. (۲)

 

————————————————————————————————

 

نظر “حضرت آیت الله علی احمدی میانجی” درباره ی مرجع تقلید اعلم، از لسان آیت الله شیخ کاظم سلامتی (دام ظله العالی) به عنوان شخصیتی امین، ثقه، صادق و مورد اعتماد:

اعلام اعلم کار سختی است؛ ولی مِن حیث المجموع بخواهیم در نظر بگیریم، بنده حضرت آقا را اعلم می دانم.
و در پاسخ به این سؤال که نظر علمای دیگر در این زمینه چیست؟
فرمودند:
خودم شخصاً از آیت الله خزعلی شنیدم که حضرت آقا را اعلم می دانند.
همچنین آیت الله مهدی روحانی
همچنین آیت الله (سید محمود) هاشمی شاهرودی
و همچنین آیت الله احمدی میانجی
که از اعضای شورای فقهی حضرت آقا بودند، فرمودند در جلسه که با حضرت آقا بحث می کردیم، حضرت آقا در مباحث فقهی چیز دیگری بودند و علم عجیبی داشته و کسی به ایشان نمی رسد.
سپس فرمودند بنده به شما اجازه می دهم که از قول من نقل کنید. (۳)

 

 

منابع:
(۱) وی از فقهای شیعه است که از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۵ نماینده استان خوزستان و سپس از سال ۱۳۹۵ تاکنون نماینده استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری و از سال ۱۴۰۱، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
وی در نجف، عراق متولد شد و تحصیلات خود را در حوزه علمیه نجف شروع کرد. او در سال ۱۳۵۴ به ایران آمد و پس از استقرار جمهوری اسلامی به ریاست دادگاه‌های انقلاب اسلامی آبادان و خرمشهر، ریاست دادگاه‌های انقلاب اسلامی خوزستان، ریاست دادگستری استان خوزستان و امامت جمعه دزفول منصوب شد. در زمان جنگی تحمیلی، وی امام جماعت مسجد نجفیه دزفول را هم بر عهده داشته‌است. در سال ۱۳۷۳ به مدت ده سال به عنوان نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران به انگلستان اعزام شد و مرکز اسلامی انگلیس را پایه نهاد و سرپرستی کرد. رهبر ایران او را در ۲۰ تیر ۱۳۹۱ به دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب کرد. اراکی در سال ۱۳۹۸ پیش از پایان دوره حکم خود به منظور تمرکز بر فعالیتهای علمی از این سمت کنار رفت.
ایشان هم‌اکنون مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس دانشکده اصول الدین است.
(۲) سایت رسمی آیت الله شیخ محسن اراکی / خبرگزاری دانشجو، بخش سیاسی، احزاب و شخصیت ها، کد خبر: ۷۶۹۷۲۱ به آدرس snn.ir/003EEr
(۳) سؤال شفاهی از معظم له در کربلای معلی، صحن حرم سیدالشهداء (علیه السلام)، جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ مصادف با ۲۷ شعبان المعظم ۱۴۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا