أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله سید جعفر مرتضی عاملی

ایشان نزد پدر به تحصیل پرداخت و قرآن، تجوید، کتابت و مقدّمات حوزه را از وی آموخت. سپس از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ قمری در نجف اشرف از اساتید وقت، از جمله حضرات آیات شیخ محمدتقی جواهری، سید محمدجواد فضل‌الله، شیخ احمد بهادلی (مؤلف کتاب «محاضرات فی العقیدة الاسلامیة») و دیگران بهره برد. پس از آن در حوزه علمیه قم ادامه تحصیل داد و سطوح عالی را نزد دو تن از اعضای جامعه مدرسین، آیت‌الله سید ابوالفضل میرمحمّدی (مؤلف «بحوث فی تاریخ القرآن و علومه») و آیت‌الله میرزا علی احمدی میانجی (صاحب «مکاتیب الرسول»)، تکمیل کرد. سپس به درس خارج آیات عظام شیخ مرتضی حائری یزدی، سید علی علامه فانی، سید مهدی روحانی، میرزا هاشم آملی لاریجانی، سید موسی شبیری زنجانی و کمی نیز درس آیت‌الله سید محمدرضا موسوی گلپایگانی راه یافت. وی در ایران و لبنان شاگردان بسیاری را تربیت کرد. از ایشان بیش از ۶۰ اثر ارزنده تألیفی در ده‌ها جلد به‌جای‌مانده است، از جمله «موقع ولایة الفقیه من نظریة الحکم فی الاسلام»، «الحیاة السیاسیة للامام الحسن(علیه‌السلام)»، «الصحیح من سیرة الامام علی(علیه السلام)؛ ۵۳ جلد» و «زواج المتعة».

 

——————————————————————

 

حضرت آیت الله سید جعفر مرتضی عاملی

به نقل از حجت الاسلام و المسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):

حضرت آیت الله سید جعفر مرتضی عاملی (رحمه الله) از علمای لبنان و صاحب کتاب موسوعه الإمام علی بن أبی طالب (علیه السلام)  

اوایل سال ۱۳۹۷ ه.ش ایشان به مشهد مقدس مشرف شدند، بنده به عنوان مدیر گروه‌های علمی حرم مطهر رضوی خدمت ایشان رسیدم.

شخصیتی معنوی با قدرت علمی و مسلط به تاریخ اسلام و سیره اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) بودند، به مناسبت تألیف کتاب “الحیاه السیاسیه للامام الرضا (علیه‌السلام)” موضوع تأثیرگذاری حرم و وظیفه ما در مسائل سیاسی اجتماعی مطرح گردید.

ایشان ضمن تبیین جایگاه ولایت و تجلیل از مقام معظم رهبری(حفظه‌الله)، آثار و برکات معنوی و اجتماعی در نظام را مرهون وجود نازنین حضرت آیت الله خامنه‌ای(حفظه‌الله) معرفی کردند.

درک تأثیرگذاری جایگاه ولایت با اشراف نسبت به مباحث تاریخ اسلام و سیره اهل بیت علیهم السلام از یک شخصیت علمی بیانگر شأن و جایگاه ولایت در جامعه است که بسیاری از آن غافل اند.

از مجموع بیانات ایشان، به جایگاه علمی و فقهی مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) و ارجاع به تقلید از ایشان و اعلمیت مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) پی بردم.

محمد ناصر انتصاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا