پوستر

معنای شرعی غیبت ” به مناسبت ۱۲ محرم، روز شهادت امام زین العابدین (علیه السلام) به روایتی “

وَ قالَ الاِمامُ زَيْنُ العابِدينَ عليه السلام:

إِنَّ لِسَانَ اِبْنِ آدَمَ يُشْرِفُ عَلَى جَمِيعِ جَوَارِحِهِ كُلَّ صَبَاحٍ فَيَقُولُ كَيْفَ أَصْبَحْتُمْ؟ فَيَقُولُونَ بِخَيْرٍ إِنْ تَرَكْتَنَا وَ يَقُولُونَ اَللَّهَ اَللَّهَ فِينَا وَ يُنَاشِدُونَهُ وَ يَقُولُونَ إِنَّمَا نُثَابُ وَ نُعَاقَبُ بِكَ. (۱)

در روایتی از امام زين العابدين (عليه السلام) نقل است که فرمودند:

در هر بامداد زبان آدميزاد بر تمام اعضائش مشرف شود و گويد: چگونه هستيد؟ گويند: اگر تو ما را رها كنى خوبيم و می گويند: خدا را خدا را در مورد ما به ياد آور و سوگندش دهند و گويند ما به سبب تو پاداش داده شده و مجازات می شویم.

 

آیا می دانید؟!

یکی از گناهان کبیره ی زبان، غیبت است.

 

مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی):

غیبت آن است که در غیاب مسلمان، با قصد مذمت و ایراد نقص بر او، عیب مخفی و پوشیدۀ او را نقل کنند؛ لذا اگر ناراحت نشود نیز غیبت محسوب شده و حرام است. (۲)

 

آیت الله العظمی سیستانی (حفظه الله تعالی):

غیبت حرام است و منظور از غیبت، این است که انسان عیب پنهانی شیعۀ دوازده امامی را در غیاب و پشت سرش، نزد دیگری یاد کند؛ چه به قصد اهانت و پایین آوردن شخصیّت او باشد و چه بدون این قصد و اگر به قصد اهانت و توهین، عیب وی را اظهار نماید، دو گناه مرتکب شده است. (۳)

 

آیت الله العظمی مکارم شیرازی (حفظه الله تعالی):

غیبت چنان که از اسمش پیدا است، این است که: در غیاب کسى سخنى گویند، منتهى سخنى که عیبى از عیوب او را فاش سازد، خواه این عیب جسمانى باشد، یا اخلاقى، در اعمال او باشد یا در سخنش، و حتى در امورى که مربوط به او است، مانند لباس، خانه، همسر و فرزندان و مانند اینها. (۴)

 

 

منابع:
(۱) الکافي، ج۲، ص۱۱۵، ح۱۳
(۲) رساله ی آموزشی، ج2، درس 17، فصل چهارم: معامله با عمل محرم (11)، ص65، گفتار یازدهم: غیبت، مبحث اول: تعریف غیبت / پایگاه اطلاع رسانی استفتائات دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی) به آدرس: www.leader.ir، بخش: فقه و احکام شرعی / پاسخ های آماده، فصل: غصب، غیبت، دروغ و سایر گناهان، معنای غیبت / استفتاء از مقام معظم رهبری، سؤال شماره: 1062164 و 1156261
(۳) توضیح المسائل جامع قدیم، ج1، ص636، م2264 / توضیح المسائل جامع، ج2، ص204، م457
(۴) سایت رسمی آیت الله مکارم شیرازی، احکام اسلامی، مسائل احکام، غیبت / استفتائات جدید، ج۱، س۵۵۲، ص۱۵۹

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا