پوستر

شرایط ذبح حیوان ” به مناسبت ۱۰ ذی الحجه الحرام ، روز عید قربان “

قربانی کردن در عید قربان برای کسی که توانایی دارد، مستحب مؤکّد است.

 

شرایط ذبح حیوان:

۱) ذابح مسلمان باشد.

۲) بریدن گلو به قصد ذبح شرعی باشد.

۳) ذبح با آهن انجام شود.

۴) در هنگام ذبح حیوان رو به قبله باشد.

۵) هنگام ذبح نام خداوند متعال ذکر شود.

۶) حیوان، هنگام ذبح زنده باشد.

۷) به فتوای جمعی از فقهاء، پس از ذبح، خون به مقدار متعارف خارج شود.

۸) چهار عضو حیوان (نای، مِری، دو شاهرگ گردن که در دو طرف مری و نای قرار دارند) بطور کامل بریده شود.

شایان ذکر است، بریدن این چهار عضو زمانی واقع می شود که ذبح حیوان از قسمت پایین برآمدگی زیر گلو که مانند مُهره است انجام گردد؛ (منظور، برآمدگی جلو گردن یا حنجره است که از غضروف تشکیل شده و به آن جوزک نیز گفته می شود و در لغت عرب جوزه نامیده می شود). در غیر این صورت، نای و مری قطع نمی شوند؛ زیرا آغاز این دو عضو، از محلّ برجستگی مذکور می باشد. بنابراین، با رعایت امر مذکور، ذبح حیوان از وسط گردن یا پایین آن مانعی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا