پوستر

حکم شرعی استفاده و کسب درآمد از YouTube (یوتیوب) ” به مناسبت ۱۵ فوریه، روز شروع به کار دامنه سایت یوتیوب “

آیا استفاده و کسب درآمد از یوتیوب (YouTube) جایز است؟

 

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (حفظه‌الله تعالی):

درصورتی‌که کار ذکر شده و استفاده از آن مفسده‌ای نداشته باشد و خلاف قانون نباشد، درآمد مذکور فی‌نفسه اشکال ندارد؛ ولی لازم به ذکر است به‌طورکلی استفاده از شبکه‌های اجتماعی و مانند آن اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست و تشخیص موضوع بر عهده مکلف است.

 

آیت‌الله‌العظمی سیستانی (حفظه‌الله تعالی):

فضای مجازی، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، ابزار مشترک (ابزاری که قابلیّت استفاده در زمینۀ حلال و حرام هر دو را دارد) محسوب می‌شوند و ازآنجاکه زمینه‌ی ابتلا به گناهان مختلف (چه گناهان و محرّماتی که مربوط به استفادۀ خود کاربر از فضای مجازی است و چه گناهانی که در رابطه با ارائه و ارسال مطالب به دیگران برای فرد پیش می‌آید) از این طریق زیاد و دسترسی به آن آسان است، باید پرهیز و مراقبت زیادی در استفاده از آن صورت گیرد.

به‌طورکلی استفاده و نگهداری از این ابزار ــ همچون سایر ابزارهای مشترک ــ برای کسی که خود را نسبت به ارتکاب گناه (أعم از نگاه‌های آلوده و مکالمات حرام، گوش‌دادن به غنا و موسیقی حرام، عضویّت در گروه‌های منحرف و سایر عناوین حرام) از این طریق ایمن نمی‌داند، جایز نیست و در غیر این صورت، جایز است. البتّه درصورتی‌که در این زمینه منع قانونی وجود داشته باشد، اجازه‌ی مخالفت با آن داده نمی‌شود.

اگر فرد ابزارهای فوق (مانند اینترنت، موبایل، تلویزیون) را در اختیار خانواده‌ی خویش قرار می‌دهد، نگهداری آن در خانه در صورتی جایز است که شرط مذکور در مورد خانواده‌ی وی هم، وجود داشته باشد.

و اما کسب درآمد از طریق یوتیوب، اگر موجب کار حرامی شود؛ مانند تبلیغ شرکتی که در زمینه‌ی حرام فعالیت می‌کند، جایز نیست.

 

 

دریافت فایل با کیفیت تصاویر:

تصویر ۱ – تصویر ۲ – تصویر ۳

 

منابع:
استفتاء از مقام معظم رهبری، سؤالات شماره: ۱۱۵۶۵۱۵ و ۱۲۱۸۷۹۵ / توضیح‌المسائل جامع، ج۲، ص۲۱۶، م ۴۹۸ / سایت کلیشه (سایت اختصاصی آیت‌الله سیستانی)، ویژه نمایندگان معظم‌له، با استفاده از بخش اول “کلیشه”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا