
حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید هاشم رسولی محلاتی
ایشان پس از اتمام دورهی ششم ابتدایی، به تشویق مرحوم پدرش، به تحصیل علوم اسلامی روی آورد. بخشهای زیادی از دو جلد «شرح لمعه» را نزد آیتالله شهید صدوقی و حجتالاسلام شیخ اسدالله نوراللهی اصفهانی فراگرفت. بخش عمدهی «معالم الاصول» را نیز نزد پدرش آموخت و بخشی از «مطول» را نزد آیتالله شهید مطهری خواند. علاوه بر این، قسمتهایی از «قوانین» را از آیتالله شیخ عبدالجواد اصفهانی و بخشی از «کفایةالاصول» را از آیتالله مجاهدی تبریزی و قسمت دیگری از آن را نزد حضرت آیتالله سید محمدباقر طباطبائی بروجردی فراگرفت. سپس در درس خارج فقه و اصول حضرت امام خمینی (قدّس سره) شرکت کرد و بیشترین بهرهگیری از درس خارج را از ایشان داشت. همچنین، حدود هفت سال در درس خارج آیتالله بروجردی حضور یافت. ایشان از حضرات آیات امام خمینی (قدّس سره)، خامنهای (مدّ ظله)، سید محسن حکیم، گلپایگانی، سید محمود شاهرودی و خویی، اجازهی تصدی در امور حسبه را دریافت کرد و در سال ۱۳۸۷ه.ق نیز از آقابزرگ تهرانی اجازهی روایت گرفت.
———————————————————-
به نقل از حجتالاسلاموالمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):
حجتالاسلاموالمسلمین سیدهاشم رسولیمحلاتی، نماینده مردم تهران در مجلس و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور
ایشان بهعنوان عضو جامعه روحانیت، موضعگیریهای خوبی نسبت به مقام معظّم رهبری(حفظهالله) و بحث مرجعیت حضرت آقا داشتند.
شاید از کسانی باشند که در ابتدا در تبیین مرجعیت آقا تلاش میکردند و با توجه به اشراف شخصیتهای حوزوی و شناخت بقیه مراجع عظام تقلید و تجربه حضور در بیت حضرت امام(ره) دارای مبانی فکری و استنباطات قوی نسبت به تعیین مقام معظّم رهبری(حفظهالله) بهعنوان مرجع جامعالشرایط و بلکه اعلمیت ایشان بودند.
درک جایگاه ولایت همراه با تعهد و تقیّد نسبت به اطاعت از امر رهبری یک شاخصه عالی برای ایشان بشمار میرفت که اگر لطف و عنایت الهی شامل هرکس شود و به این درک و فهم از جایگاه ولایت برسد، قطعاً از یک نعمت بزرگ الهی برخوردار است.
برخی از شخصیتهای فقهی و سیاسی مثل حضرت آیتالله محمد یزدی، آیتالله مهدوی کنی و حجتالاسلام رسولی محلاتی در تبیین موضوع اعلمیت مقام معظّم رهبری(حفظهالله) تلاش مفید و مؤثری داشتند.