
حضرت آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی
ایشان در سن ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه شد و در مدت ۶ سال دورههای ادبیات و سطوح را به پایان رساند. همزمان با تحصیل، تدریس را از ۱۶ سالگی آغاز کرد و در ۱۹ سالگی، هنگامی که وارد درس خارج آیتاللهالعظمی بروجردی شد، جلسات تدریسش به حدی گسترش یافت که صدها نفر در محضر درس وی حاضر میشدند. بهگونهای که هنگام تدریس کفایةالاصول، قریب به ۷۰۰ نفر پای درسش مینشستند. وی همچنین به مدت هفت سال، یک دوره اصول کامل از مباحث الفاظ و مباحث عقلیه را در محضر امام خمینی (قدّس سرّه) فراگرفت و در سن ۳۰ سالگی به درجه اجتهاد رسید. کتابهای وی افزون بر چهل عنوان در موضوعات و مسائل متعدد علوم اسلامی نگارشیافته است که از جمله آنها میتوان به «تفصیل الشریعة فی شرح تحریرالوسیله» (شرحی بر کتاب تحریرالوسیله امام خمینی (قدّس سرّه))، «اُصول الشیعة لاستنباط أحکام الشریعة» و «توضیحالمسائل» اشاره کرد.
——————————————————————-

متن دستنوشتهی معظمٌله
بسمه تعالی
در مورد مقام معظم رهبری حضرت آیة الله خامنه ای (دامت برکاته) اشعار می دارد که مقام شامخ علمی و اجتهاد و فقاهت معظم له جای هیچگونه تردید نیست اینجانب با توجه به سابقه آشنائی دیرین با ایشان و اطلاع از مراتب تحصیلی اذعان به اجتهاد بنحو اطلاق وی دارم علاوه اشاره و بلکه تصریح امام عظيم الشأن (قدس سره الشریف) در موارد متعدد به صلاحیت و شایستگی رهبری ایشان دلیل عمده بر مقام اجتهاد معظم له می باشد. (۱)
قم حوزه علمیه محمد فاضل
۷ محرم الحرام ۱۴۱۱ هـ .ق
—————————————————————————————————-
متن دیدگاه معظمٌله
ایشان (مقام معظم رهبری) اهل نظر و اجتهاد هستند.
۲۰ سال پیش (قبل از انقلاب) وقتی در مشهد، در مسجد گوهرشاد با ایشان برخورد کردم. آن موقع ایشان از مدرسین محترم مشهد بودند.
پرسیدم: چه چیزی تدریس می کنید می فرمودند: مکاسب.
(این کتاب) از مهم ترین و مشکل ترین کتب علمی ماست. به نظر من ایشان (مقام معظم رهبری) یک فقیه و یک مجتهد است. به نظر من کسی که در سالهای طولانی در جهان سیاست، اساتیدی چون امام امت داشته و خودش دارای استعداد سرشار است چنین فردی داری مقامات بلند از درک سیاسی است. (۱)
در جای دیگر فرمودند:
هیچکدام از مراجع عظام کنونی در زمان همسالی با آیتالله خامنهای، بهاندازه او فضل و فقاهت نداشتهاند. (۲)