
حضرت آیت الله علی مؤمن
ایشان در خرداد ۱۳۴۵ به حوزه علمیه قم وارد شد و دروس مقدمات را نزد حضرات آیات و حجج اسلام طباطبایی، شایسته گلپایگانی، طالقانی، مقتدایی، امینیان، تهرانی، شبزندهدار، صلواتی، تقوی اشتهاردی و فاضلی اشتهاردی آموخت. وی برای یادگیری رسائل، به درس آیتالله طاهری و برادرش آیتالله مؤمن رفت و بخشهایی از مکاسب و کفایه را نیز نزد برادر خود فراگرفت، ضمن اینکه در درس مکاسب آیتالله ستوده و درس کفایه آیتالله سلطانی طباطبایی نیز حاضر میشد. پس از اتمام دوره سطح، در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات عظام شیخ کاظم تبریزی، شیخ مرتضی حائری، سید محمدرضا گلپایگانی، حسینعلی منتظری، وحید خراسانی و محمد مؤمن شرکت کرد و از محضر آنها بهرههای فراوان برد. همچنین بخشی از اسفار را نزد آیتالله امینی و شرح تجرید را نزد آیتالله حسینی کاشانی آموخت. ایشان بیشتر کتب دوره سطح را تدریس کرده و از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است. هماکنون نیز بهعنوان یکی از فقهای شورای نگهبان فعالیت میکند.
——————————————————————

به نقل از آیتالله حسینی (دامت برکاته):
بسمه تعالی
اینجانب سید احمد حسینی از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی تبریزی رحمة الله علیه و از شاگردان حضرت آیت الله وحید خراسانی و از شاگردان مرحومین آیات: احمدی میانجی، شیخ حسین شب زنده دار جهرمی، اشتهاردی و… و به عنوان خدمتگزار طلاب علوم دینی در دروس سطح عالی حوزه علمیه قم مطالبی را که مستقیم از برخی بزرگان درباره مقام معظم رهبری دام ظله العالی و علمیت و فضل ایشان شنیده ام با رعایت امانت نقل کنم:
از آیت الله آقای شیخ علی مؤمن شنیدم که من در حضرت آقا شبه اعلمیت می بینم و نوه های خودم که تکلیف می شوند به آقا ارجاع می دهم. ایشان ادامه دادند: اخوی ما مرحوم آیت الله مؤمن اوائل می گفتند: از آیت الله شبیری زنجانی تقلید شود ولی اواخر گفتند: از آقا (آیت الله خامنه ای) تقلید شود.
از آیت الله شیخ محمد مؤمن (رحمة الله علیه) با واسطه شخص ثقه ای نقل می کنم که وقتی از ایشان پرسیده شده از آیت الله خامنه ای تقلید می کنیم چگونه است؟ ایشان فرمود: صد در صد مجزی است.