
حضرت آيت الله سید محمد على موسوى جزایری
ایشان پس از تحصیلات مکتبخانه، به حوزه علمیه شوشتر رفت و مقدمات علوم دینی را نزد پدر و دایی بزرگوار خود، آیتالله سید محمدحسن آل طیب، و نیز علامه حاج شیخ محمدتقی شوشتری، صاحب کتاب «قاموس الرجال»، فراگرفت. وی دورههای مقدمات، سطح و بخشی از دروس خارج را در شوشتر گذراند و سپس برای تکمیل تحصیلات، به نجف اشرف مهاجرت کرد و از محضر آیات عظام سید محمدجعفر مروج، سید جعفر جزایری، سید محمدباقر صدر، سید علی سیستانی، میرزاعلی غروی تبریزی، سید علی بهشتی، سید ابوالقاسم خویی و امام خمینی (قدس سره) بهرهمند شد. پس از بازگشت به ایران، در حوزه علمیه قم نیز از حضرات آیات وحید خراسانی و محمدعلی اراکی استفاده کرد. ایشان با بازگشت به اهواز، از طریق آیتالله پسندیده که در آن زمان وکیل تامالاختیار امام خمینی (قدس سره) در قم بود، نمایندگی حضرت امام (قدس سره) در امور حسبیه و وجوهات شرعیه را بر عهده گرفت. همچنین حوزه علمیه اهواز را که به دلیل حوادث انقلاب و جنگ تحمیلی ازهمگسسته بود، احیا و تجدید نمود. از جمله فعالیتهای ایشان میتوان به «نمایندگی خوزستان در مجلس خبرگان رهبری»، «ریاست حوزه علمیه اهواز»، «نمایندگی ولیفقیه در استان خوزستان» و «امامت جمعه اهواز» اشاره کرد. کتاب «تحریر الاصول» از جمله آثار ایشان به شمار میرود.
—————————————————————
متن دستنوشتهی معظّمٌله
بسمه تعالی
بحمدالله تعالى راه روشن و حجت تمام است با وجود بيّنه عادله از فقهاى عظام و مدرسين و مجتهدين والا مقام كه به اهليت معظّم له (حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدّ ظله العالی) ) براى مرجعيت تقليد شهادت داده اند. خداى را بر اين نعمت عظمى شاكريم هر چند از اداى شكر او قاصر و عاجزيم. فله الحمد على نعمه و آلائه (۱)
والسلام. اهواز
عبده الراجى الموسوى الجزائرى
عفى عنه
——————————————————————————————
به نقل از حجت الاسلاموالمسلمین شفیعی زاده (دامت برکاته):
جناب حجت الاسلام والمسلمین سید اباصالح راجی – زید عزه
مدیر محترم مرکز تخصصی احکام جامع
سلام علیکم ؛ نظر به تجربه قریب به نیم قرن حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (حفظهالله تعالی) در حوزه سیاسی، مدیریتی و همچنین عبور دادن نظام انقلاب اسلامی از تلاطم های مختلف و دسیسه های متعدد دشمنان، به طور قطع در بحث های سیاسی، اجتماعی، مدیریتی ایشان اعلم بوده و هیچ کس هم در این موضوع، به غیر از معظم له ادعایی ندارد.
اما در مباحث فقهی:
با دقت و توجه در فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (حفظهالله تعالی) و نگاهی به مبانی ایشان، به طور واضح و روشن، اعلمیت معظمله نسبت به سایر مراجع معظم تقلید (حفظهمالله) قابل حصول و اطمینان است. فرزندان عزیزم و تمام مؤمنین و مؤمنات را به تقلید از معظمله ارجاع میدهم.
همچنین اینجانب به شخصه از حضرات و فقهای والا مقامی از جمله:
۱. حضرت آیت الله زین العابدین قربانی (زیده عزه) عضو چندین دوره مجلس خبرگان رهبری و نماینده مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) در استان گیلان وامام جمعه رشت
۲. حضرت آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری (زیده عزه) عضو دوره مجلس خبرگان رهبری و نماینده مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) در استان خوزستان وامام جمعه سابق اهواز
۳. حضرت آیت الله غلامعلی نعیم آبادی (زیده عزه) عضو دوره مجلس خبرگان رهبری و نماینده مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) در استان هرمزگان وامام جمعه سابق بندر عباس
۴. حضرت آیت الله صدیقی (زیده عزه)
و تعدادی دیگر از فقهاء و علماء به طور صریح و واضح، شنیدم که قائل به اعلمیت حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (حفظهالله تعالی) بودند.
غلامرضا شفیعی زاده