
حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی
ایشان دروس مقدماتی و سطوح حوزوی را در مشهد مقدّس سپری کرد و در سال ۱۳۵۳ه.ش برای تکمیل سطوح عالی به شهر مقدّس قم هجرت نمود. وی فقه و اصول را در مشهد و قم نزد اساتیدی همچون حضرات آیات واعظ طبسی، طباطبایی اشکذری، خزعلی، گلپایگانی، وحید خراسانی و میرزا جواد تبریزی فراگرفت و در علوم عقلی و کلامی از محضر علامه شهید مطهری بهره برد. ایشان علاوه بر سابقه ۲۱ سال تدریس علوم حوزوی در سطح خارج، در دانشگاههای تهران، علامه طباطبائی و آزاد اسلامی به تدریس رشتههای متعددی از جمله معارف و اقتصاد اسلامی اشتغال داشت. وی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیتهای تبلیغی گستردهای در ارگانهای مختلف از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام داد و سفرهای تبلیغی متعددی به کشورهایی مانند لبنان، سوریه، هند، پاکستان، لیبی، ترکیه و عربستان داشت. از جمله آثار ایشان میتوان به رسالهای استدلالی در زمینه اشتراط اعلمیّت در ولایتفقیه با عنوان «اعلمیّه الفقیه و دورها فى الافتاء و الولایه»، شرح استدلالی بر «احکام اهل ذمّه» تحریر الوسیله امام خمینی (قدس سره) به زبان عربی، شرح استدلالی بر بخشی از «کتاب الصلاه» العروه الوثقى به زبان عربی، «بهره از نظر فقهی، اقتصادی و حقوقی»، «قلمرو بخش خصوصی در نظام اقتصادی اسلام» و «تاریخچه سیاسی اقتصادی صدر اسلام» اشاره کرد. وی در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۷۶، همزمان با تدریس در حوزه و دانشگاه، به مدت هفت سال نمایندهی مقام معظّم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان و بلوچستان بود. سپس بهعنوان نماینده رهبری در سوریه منصوب شد که این دوران مصادف با بحرانهای اخیر سوریه و لبنان بود. پس از آن، بهعنوان نماینده رهبری در کشور عراق مشغول به خدمت شد. ایشان عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری (دورههای سوم، پنجم و ششم) نیز میباشد.
————————————————————–
متن دستنوشتهی معظّمٌله
بسمه تعالی
تشخیص اعلمیت به صورت قطعی میسور نیست و آنچه ملاک است در سطح عالی اعلمیت بودن است و مقام معظم رهبری از منظر فقه و اصول شخصیتی ممتاز است و با توجه به اعلمیّت ایشان در مسائل اجتماعی و سیاسی و موضوعات احکام و تأثیر علم به موضوعات در درک مفهوم نصوص اسلامی، به نظر بنده ایشان اعلم هستند.
——————————————————————————
به نقل از حجتالاسلاموالمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):
نمایندهی ولیفقیه در عراق و عضو مجلس خبرگان رهبری، حضرت آیتالله سید مجتبی حسینی
سابقهی آشنایی ما با ایشان در دهه ۶۰ همزمان با حضور ایشان در استان سیستان و بلوچستان و مسئولیت دفتر نمایندگی ولیفقیه در استان بود.
علاوه بر آشنایی شخصی، ارتباط خانوادگی نزدیکی با ایشان داشتیم. در یکی از انتخابات مجلس خبرگان به دعوت جمعی از نیروهای انقلابی در استان گلستان، نامزد نمایندگی خبرگان شدند. جهت انجام وظیفه و حضور در دفتر ستاد تبلیغاتی ایشان، انس و آشنایی بیشتر و عمیقتری نسبت به نظرات ایشان ایجاد شد.
در خصوص مرجعیت، نظر ایشان به جامعیت مرجع تقلید بود و مقام معظم رهبری را در فقه و اصول شخصیتی ممتاز میدانستند و با عنایت به جامعیت معظمله، نظر ایشان اعلمیت حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(حفظهالله) بود.