أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله حسین راستی کاشانی

ایشان تحصیلات حوزوی را در دوران نوجوانی از کاشان آغاز می‌کند و دروس سطح عالی را در حوزه علمیه قم و سپس تحصیلات تکمیلی را با سفری ۲۵ ‌ساله در حوزه نجف به پایان می‌رساند. او حدود پنجاه سال در حوزه‌های علمیه کاشان، قم و نجف تدریس می‌کند. وی رسائل، مکاسب و کفایه را در قم نزد حضرات آیات مرتضی حائری یزدی، عبدالجواد اصفهانی، سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی و سید محمدباقر طباطبایی بروجردی (سلطانی) فرا می‌گیرد. در دوره تحصیل در نجف نیز، به درس خارج اصول و فقه و تفسیر آیت‌الله‌العظمی حاج سید ابوالقاسم خویی و آیت‌الله‌العظمی میرزا باقر زنجانی می‌رود. همچنین در درس حضرات آیات حاج سید محسن حکیم، حاج سید محمود شاهرودی، حاج سید عبدالهادی شیرازی، میرزا حسن یزدی، شیخ حسن حلّی، حاج میرزا حسن بجنوردی و حاج سید حسین حمّامی نیز به تناوب شرکت می‌کند. با حضور حضرت امام (قدس سره) در حوزه علمیه نجف اشرف، به درس ایشان می‌شتابد و از محضر ایشان بهره‌های بسیار می‌برد. همچنین مدتی در جلسات فقهی شورای استفتای آیت‌الله خویی شرکت می‌کند. برخی از مسئولیت‌های وی پس از انقلاب بدین شرح است: عضویت در دفتر استفتائات امام خمینی (قدس سره)، عضویت در شورای عالی موقّت اعزام قضات، عضویت در شورای تشخیص صلاحیت فقهی و اجتهاد کاندیداهای شورای عالی قضایی، نمایندگی امام (قدس سره) در شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم، ریاست شورای عالی حوزه علمیه قم، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دوره‌های اول و دوم از استان تهران، و نمایندگی امام (قدس سره) برای نظارت بر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی.

 

——————————————————- 

 

آية الله حاج شیخ حسین راستی کاشانی عضو جامعه مدرسین مجلس خبرگان و شورای استفتاءات حضرت امام خمینی

 

بسمه تعالی

بعد الحمد و الصلوة و عرض تسلیت به پیشگاه حضرت بقية الله الاعظم امام زمان (ارواحنا فداه) و مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) ، در جواب سؤال مذكور عرض می شود: وجوب پیروی و اطاعت از ولیّ امر مسلمین حضرت آیة الله خامنه ای در احکام مربوط به جامعه اسلامی فقه حکومتی بر کسی پوشیده نیست و اما در احکام شخصی اگر چه همان گونه که ایشان در پیام تسلیتشان فرمودند در حوزه علمیه قم مجتهدینی که جامع شرایط تقلید باشند وجود دارد (ولی در شرایط موجود که تشخیص اعلم ولو احتمالاً متعذر یا متعسّر است تقلید معظم له که یگانه حافظ و نگهبان مصالح اسلام و مسلمین اند مجزی و مبرئ ذمّه، بلکه با توجه به توطئه های دشمنان اسلام و خوف تفرقه در صفوف مؤمنین اولی می باشد. مسلمین جهان باید وحدت را که عطیه ای الهی است حفظ نموده و همواره مضمون کلام خداوند متعال در دو آیه شریفه:

۱ـ و اعتصموا بحبل الله جميعاً و لا تفرقوا

٢ـ و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ريحكم

را نصب العین قرار داده و با عمل به آن عزّت و عظمت و استقلال اسلام و مسلمین را در جميع جهات تضمین نمایند. و للّه الحمد

حسین راستی کاشانی
1373/09/10 مطابق ۲۷ جمادی الثانی ۱۴۱۵

 

————————————————————————————————————–

 

حضرت آیت الله راستی کاشانی

به نقل از آیت‌الله صدیقی (دامت برکاته):  

بسم الله الرحمن الرحیم

در پاسخ به سؤال در زمینه زعامت عظمی و مقام منیع مرجعیت حضرت آیت الله العظمی آقای حاج سید علی امام خامنه ای مدّظلّه عرض می کنم بر اساس سوابقی که اینجانب در محضر مراجع بزرگوار قم داشته ام و در درس بعضی بزرگان چند جلسه بودم از مباحث فقهی ایشان در نوشته هایشان استفاده کردم و درس حضرت آقا را چند سال از نزدیک استفاده کردم با اطمینان عرض می کنم عمق درس حضرت آقا کم از دیگران ندارد بعلاوه بر اساس فرمایش حضرت حجت ارواحنا فداه “اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواة احادیثنا” رکن مرجعیت شناخت حوادث و مسائل روز است و در این قضیه اشراف امام خامنه ای از همه وسیعتر است و بعلاوه تعدادی از مراجعِ پیش مرحوم آیة الله حاج سید محمود شاهرودی رحمه الله و فقهای دیگر مثل مرحوم آقای راستی کاشانی و… تصریح باعلمیت حضرت آیة الله خامنه ای داشتند.

و بعلاوه مرجعیت آقا عز اسلام و اقتدار جبهه توحید (است) زیرا عَلَم بدست ایشان است ـ خداوند سایه ایشان را مستدام بدارد.

 

—————————————————————-

 

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):

حضرت آیت الله شیخ حسین راستی کاشانی (رحمه الله) عضو مجلس خبرگان رهبری از استان تهران و عضو شورای استفتائات حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)

از جمله کسانی که بعد از رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای به عنوان یکی از اعضاء دفتر و شورای افتاء فعالیت می‌کردند، شخصیت ارزشمند علمی، مرحوم حضرت آیت‌الله شیخ حسین راستی کاشانی بود.

این فقیه ارزشمند، از چهره های قویِّ حوزه‌ی علمیه و شخصیت بارز و برجسته‌ای بود که اگر رساله داشتند، یقیناً افراد زیادی از ایشان تقلید می‌کردند اما بعد از تعیین آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان رهبری، در دفتر معظم له فعالیت می‌کردند.

با توجه به اینکه اشراف بسیار خوبی به مبانی فقهی داشتند، بسیاری از استفتائات مقام معظم رهبری را پاسخ می‌دادند و این تواضع علمی ایشان و حضور در دفتر و پاسخگوئی به استفتائات، یکی از دلائل قوی است که ایشان، مقام معظم رهبری را به عنوان شخصیت علمی و فقهی و اعلم زمان خود می‌شناختند.

محمد ناصر انتصاری

به نقل از آیت‌الله طاهری گرگانی (دامت برکاته):

باسمه تعالی
جناب حجت الاسلام و المسلمین سید اباصالح راجی (دام عزه)
مدیر محترم مرکز تخصصی احکام جامع
سلام علیکم؛
احتراماً به استحضار می رساند: هرچند بنده توفیق استفادهٔ مستقیم از محضر درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب اسلامی را نداشته ام، لیکن با عنایت به شهادت بزرگانی مانند مرحوم آیت الله حاج شیخ حسین راستی کاشانی و مرحوم آیت الله حاج سید محمود هاشمی شاهرودی و مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد مؤمن قمی و… و با توجه به اینکه ملاک اشتراط افقهیت برای مرجع تقلید، صرفاً افقهیت در استنباط نیست و اشراف به موضوعات و مسائل مستحدثه را نیز شامل می شود و نیز با در نظر گرفتن تعسر تبعیض در تقلید، نظر قاصر اینجانب این است که مرجعیت تقلید در حال حاضر در حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مدظله العالی متعین است.
خداوند متعال وجود مبارک معظم له را در ذیل عنایت ولی الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه محفوظ بدارد، ان شاء الله.

سید محسن طاهری (گرگانی)
نمایندهٔ مردم شریف استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری
۱۴۰۳/۱۱/۰۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا