حکم رقص ـ نگاه و تماشای رقص ـ حضور در مجلس رقص
پرسش:
باسلام
۱ـ حکم رقص زن برای زن چیست؟
۲ـ اگر دیگران برقصند و تماشا کنیم چه حکمی دارد؟
نام مرجع تقلید:
مقام معظم رهبری، آیات عظام سیستانی، شبیری زنجانی و …
پاسخ:
با عرض سلام و ادب؛
آیتالله خامنهای:
۱ـ رقص مرد بنا بر احتياط واجب حرام است و رقص زن براى زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق كند مثل اينكه جلسه زنانه تبديل به مجلس رقص شود، احتياط واجب در ترك آن است؛ در غير این صورت هم اگر بهگونهاى باشد كه باعث تحريك شهوت شده و يا مفسدهاى بر آن مترتب شود و يا همراه با فعل حرام (مانند موسيقى و آواز حرام) باشد يا مرد نامحرمى حضور داشته باشد، حرام است و در حكم فوق تفاوتى بين مجلس عروسى و غير آن نيست. (۱)
برای اطلاع از توضیحات کامل و تفصیلی معظمله پیرامون (احکام رقص) اینجا را کلیک نمایید
۲ـ نگاه کردن به آن اگر موجب تحريک شهوت شود و يا باعث تأييدِ فرد گناه کار و تجرّى او و يا ترتّب فساد گردد، جايز نيست. (۲)
شایانذکر است؛ شرکت در مجلس رقص اگر بهعنوان تأييد کار حرام ديگران محسوب شود و يا مستلزم کار حرامى باشد، جايز نيست و در غير اين صورت اشکال ندارد و درصورتیکه ترک آن مجلس بهعنوان اعتراض بر کار حرام، مصداق نهیازمنکر محسوب شود، بايد از آنجا خارج شود. (۳)
آیتالله سیستانی:
۱ـ برای اطلاع از جواب خود به فتوای معظمله اینجا را کلیک نمایید.
۲ـ دیدن رقص جنس مماثل یعنی رقص مرد برای مرد یا رقص زن برای زن چنانچه با نگاه التذاذی بوده و موجب تحریک شهوت شود (هرچند اولین درجه احساس جنسی) یا خوف ابتلا به گناه را بدهد یا تأیید فعل حرام گردد یا موجب سستی ایمان و کاهلی فرد در عمل به وظایف شرعی و امثال آن گردد، در این صورت دیدن رقص حرام است. (۴)
آیتالله شبیری زنجانی:
برای اطلاع از جواب خود به فتوای معظمله اینجا را کلیک نمایید.