حضرت آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ادام الله ظلّه على رؤوس المسلمین را مرجع ارجح میدانم و هیچ مرجعی را از ایشان اعلم یا محتملالاعلمیه نمیدانم و تا آنجا که بنده اطلاع دارم آیت الله سید جعفر کریمی و آیت الله محمد یزدی قدس سرهما معتقد به اعلم بودن معظمله بودهاند.
آیت الله محمد مؤمن قمی رحمةاللهعلیه در سالهای آخر عمر شریفشان احتمال اعلم بودن ایشان را مطرح میکردند و به جوانان جویای مرجع تقلید، به مقام معظم رهبری مدّظله العالی هدایت و توصیه مینمودند.
علامه محمد تقی مصباح یزدی قدّس الله نفسه الزکیه نیز معتقد به ارجح بودن مقام معظم رهبری مدّظلهالعالی به عنوان مرجع تقلید بودند و جوانان را به تقلید از معظمله توصیه و ایشان را به عنوان مرجع ارجح به آنان معرفی می کردند.
محمود رجبی
۲۸ ربیعالثانی ۱۴۴۶ مطابق با ۱۱ آبان ۱۴۰۳
——————————————————————–
باسمه تعالی
با عرض سلام و ارادت
مرحوم علامه مصباح رضوان الله علیه از میان مراجع حاضر، به اعلمیت کسی شهادت نمی دادند، امّا افراد و نوجوانانی را که حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای حفظه الله را به عنوان مرجع تقلید انتخاب می کردند تشویق و انتخابشان را تأیید می فرمودند.
خداوند سایه بلند پایه ایشان را بر سر همه ما مستدام بدارد.
مجتبی مصباح
۱۴۰۳/۸/۵
————————————————————————————————
حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی (رحمه الله)
باتوجهبه جایگاه علمی قوی در حوزه فلسفه و فقه و تربیت شخصیتهای برجسته علمی در مؤسسه در راه حق و مؤسسه عالی امام خمینی (ره) در تجلیل و تکریم از مقام علمی و معنوی مقام معظم رهبری قولاً و عملاً تلاش و کوشش فراوانی داشتند.
در یکی از دیدارهایی که مقام معظم رهبری با ایشان داشتند حضرت آیتالله مصباح در خیابان به انتظار ایستادند و بهمحض ورود مقام معظم رهبری تلاش کردند دست ایشان را ببوسند و حضرت آقا مانع شدند سپس ایشان زانو زدند و پای حضرت آقا را بوسیدند. این عمل در عین تواضع ایشان و تکریم و تعظیم مقام معظم رهبری دارای پیام فقهی نیز میباشد.
اساساً دستبوسی در روایات منحصر در موارد خاص است اگر آن را برای مراجع عظام قابل تسری بدانیم یقیناً این فقیه آگاه به زمان و شرایط جامعه با این اقدام خود درس عملی برای تبیین جایگاه علمی و معنوی مقام معظم رهبری را به همهی شاگردان و دوستان خود به نمایش گذاشتند. چه در این مثال و چه در موضعگیریها و سخنرانیهای ایشان جایگاه علمی و اعلمیت حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (حفظهالله تعالی) بهروشنی مشاهده میشود.
محمد ناصر انتصاری
———————————————————————–
فقیه بابصیرت و انقلابی حاج حیدر رحیم پور ازغدی (۱) :
آیت الله خامنه ای در 22 سالگی “کفایه” میگفت؛ یعنی سخت ترین کتابهای سطح. وقتی نزد آقا (امام خمینی) رفت 5-4 سالی که خارج میخواند بیشترین اشخاص من جمله آیتالله رفسنجانی رحمهالله میگفتند والله ایشان مجتهد است. بعد از این که ولی فقیه شدند یک روز خانه ایشان رفتم و دیدم آقای مومن و آقای خزعلی، آقای هاشمی (هاشمی شاهرودی) آمدند. یعنی، 4 شاگرد آقای صدر(ره)، آقای خویی(ره) و امام خمینی(ره) آمده بودند تا جلسه شورای فقهی تشکیل بشود و مباحث فقهی در آن مطرح گردد؛ یعنی باهم مباحثه علمی کنند.
در ایامی که ایشان تازه رهبر شده بودند، با فقهای برجسته چندین سال مباحثه میکردند. بنابراین آقای خامنهای، بحث علمی و فقهی را به صورت ریشهای دنبال کردهاند و به علوم فقهی احاطه کامل دارند؛ من خدا را شاهد میگیرم که آقای خامنهای اعلم فقهای زمانه است. بعد از این که 23 سالگی مجتهد بودند، 15 سال کار علمی کردند. آقای خامنهای اعلم به فقه عبادی است؛ در فقه سیاسی و اجتماعی و مدیریت هم که رقیب ندارد … آقای هاشمی (آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی) گفتند که خامنهای اعلم است؛ آقای مصباح (آیت الله محمد تقی مصباح یزدی) هم که فقیه و حکیم است گفت والله آقای خامنهای اعلم زمان است. (۲)