ازدواج با دختر باکره بدون اذن ولی ـ ازدواج دختران بالای 30 سال بدون اذن ولی ـ ممانعت بیجهت پدر در ازدواج دختر باکره
پرسش:
سلام
عزیزی به بنده گفتن طبق نظر بیشتر مراجع و مشهور نظر علما دختر باکرهای که پدر و جد پدریاش فوت شده، برای ازدواج موقت با آن نیاز به اجازه کسی نیست … مطلب دیگر ای هم گفتند؛ ولی مطمئن نبودند صحیح باشد. فرمودند اگر مرجع تقلیدت آقای مکارم هست نیاز به اجازه دایی و برادر و مادر و… میباشد. این موضوع صحت دارد؟ و اگر ایشان نظرشان این است چرا برخلاف تمام مراجع فتوا دادهاند؟ چون فتوای ایشان مستند روایی و… ندارد و برخلاف سنت و اجماع هم میباشد.
محبت کنید صحت این متن بنده را طبق نظر مراجع مشهور بررسی کنید و برای همه عزیزان در سایت بگذارید که خدایی نکرده کسی به گمراهی نیفتد.
یا علی
نام مرجع تقلید:
آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی (حفظهالله تعالی)
پاسخ:
با عرض سلام و ادب؛
اگر به پدر يا جدّ پدرى دسترسى نباشد و دختر رشیده هم احتياج به شوهرکردن داشته باشد و به تصدیق بزرگترهای فامیل، خواستگار موردنظر، کفو و مناسب دختر باشد میتوانند با هم ازدواج کنند.
توجه داشته باشید طبق آنچه که در مجموع روایات آمده است، چنانچه به ولی (پدر يا جدّ پدرى) دسترسی نباشد نوبت به حاکم شرع (که در زمان کنونی و عصر غیبت مراجع عظام تقلید میباشند) میرسد؛ از طرفی معظمله فرمودهاند: “اگر به پدر يا جدّ پدرى دسترسى نباشد و دختر رشیده هم احتياج به شوهرکردن داشته باشد و به تصدیق بزرگترهای فامیل، خواستگار موردنظر، کفو و مناسب دختر باشد، میتوانند با هم ازدواج کنند.” یعنی چنانچه به تصدیق بزرگترهای فایل و افراد مورد اعتماد، دختر و پسر کفو و مورد تأیید باشند ما (حاکم شرع) این اجازه را دادیم؛ دقت فرمایید که این حکم برای تسهیل کار است تا دیگر لازم نباشد چنین افرادی به مشقت و سختی افتاده و تماس بگیرند یا نامه بنویسند و کسب تکلیف نمایند. (۱)
شایانذکر است، در سنین بالا مثلاً سن سیسال به بعد بهشرط اینکه دختر، فرد هوشیاری باشد و بتواند تصمیم بگیرد و مصلحت خود را تشخیص دهد، اجازه پدر لازم نیست. (۲)
برای اطلاع از فتوای مراجع معظم تقلید در باب اذن ولی در ازدواج دختر باکره اینجا را کلیک نمایید.