أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله محمد رضا مهدوی کنی

آية الله حاج محمد رضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان و عضو شورای نگهبان

 

گفت ​وگوی آیت الله مهدوی کنی با مجله پاسدار اسلام:

… هر چه زمان پیش رفت، نظرات فقهی و نظرات سیاسی ایشان آشکارتر شد، چون در مسئله رهبری، تنها نظرات فقهی صِرف برای اداره کشور کافی نیست، بلکه فقه حکومتی مهم است و یک رهبر با توجه به مسائلی که برای اداره یک حکومت مطرح است، باید بتواند تصمیم‌گیری کند، و الا مسائل روزه و نماز و مسائل فردی به‌جای خودش محفوظ است. جمع موجودین (فقه و سیاست) به یک معنا از اختصاصات ایشان است.

در یکی از پیام‌های امام این مسئله تصریح شده که اجتهاد فقط مسئله ی فقه و اصول نیست، بلکه شناخت موضوعات و شرایط و زمان و دوست و دشمن هم هست. اگر بخواهیم این بخش از آگاهی‌ها را هم جزو شرایط مرجعیت حساب کنیم، تصور ما این است که از لحاظ مجموعه اطلاعاتی که مقام معظم رهبری از همه ی ابعاد اجتماعی و فرهنگی و هنری و بین‌المللی دارند، اعلم مراجع هستند.  (۱)

 

————————————————————————————– 

حضرت آیت الله محمد رضا مهدوی کنی

حضرت آیت الله محمدرضا مهدوی‌کنی(ره) ، رئیس وقت مجلس خبرگان رهبری

ایشان از چهره‌های علمی و معنوی و سیاسی در حوزه بود که مسئولیت جامعه‌ی روحانیت مبارز را به عهده داشتند.

دو تفکر جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون برگرفته از قشر حوزوی دارای اختلافات آرا و نظرات بودند؛ یکی از مباحثی که در جامعه روحانیت مبارز به عنوان شاخصه‌ی اعضای محترم آن مطرح بود، مسأله‌ی اطاعت محض از ولایت فقیه بود که به “ولایت مطلقه” تعبیر می‌شد.

حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) پرچمدار این تفکر و پشتیبان حقیقی ولایت فقیه بودند. مسأله‌ی ولایت مطلقه و اطاعت از ولی‌فقیه منحصر در مباحث احکام شرعی فردی نبود بلکه به احکام اجتماعی و مباحث مختلف جامعه‌ی اسلامی نیز دلالت می‌کرد. در زمان حیات نورانی ایشان شخصیت‌های عضو در جامعه روحانیت مبارز به صراحت اذعان می‌کردند که این نگرش و تفکر به واسطه‌ی رهبری و مدیریت حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) در جامعه روحانیت مبارز شکل گرفته است. پیگیری تقاضا برای رساله‌ی عملیه مقام معظم رهبری(حفظه الله) و تبیین جایگاه علمی ایشان و معرفی حضرت آقا به عنوان مرجع جامع الشرایط اعلم از برنامه‌های جدی حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) بود. موضع‌گیری‌های ایشان در مجامع علمی و حوزوی و سخنرانی‌های عمومی، سند مستند این تفکر و اثر بخشی و تبیین جایگاه علمی مقام معظم رهبری توسط ایشان در جامعه می‌باشد.

 

محمدناصر انتصاری

 

 

 

منبع:
(۱) سایت تاریخ ایران، ۱۹ آذر ۱۳۹۰، کد: ۱۵۹۱ (http://tarikhirani.ir/fa/news/1591) / مجله عقیدتی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پاسدار اسلام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا