پرسش:
اگر دندانمصنوعی یا دندان ترمیم شده (پر شده) در دهان نجس شود، آیا حکم دندان طبیعی را دارد که با برطرفشدن عین نجاست پاک شود، یا شستن لازم است؟
پاسخ:
مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (حفظهالله تعالی):
دندان پر شده و روکش شده که (بر خلاف دندانمصنوعی) ثابت است حکم دندان طبیعی و باطن بدن را دارد که در صورت تماس با عین نجس و ازبینرفتن آن، پاک میباشد و نیاز به آبکشیدن ندارد.
آیتاللهالعظمی سیستانی (حفظهالله تعالی):
اگر شیء پاک از بیرون و نجاست از داخل باشد، مانند دندان عاریهای که در دهان با خون بیرونآمده از بین دندانهای دیگر برخورد کند و یا انگشتی که در دهان با خون مربوط به لثه برخورد کرده یا غذای بین دندانها که با خون مربوط به بین لثهها برخورد کرده؛ در این صورت، نجاست از شیء نجس به شیء پاک سرایت نمیکند؛ البتّه به شرطی که موقع بیرون آمدن، شیء پاک، آلوده با آن نجاست – مثلاً خون – نباشد.
اما اگر شیء پاک و نجس هر دو از بیرون باشند و در داخل بدن با هم برخورد کنند، مثل دندان عاریهای که در دهان با غذایی که با نجاستی از بیرون نجس شده برخورد کرده؛ در این صورت، نجاست از شیء نجس به شیء پاک سرایت کرده و آن را نجس میگرداند.
شایانذکر است، دندانی که پر شده یا کاشته شده، حکم دندان اصلی را ندارد مگر اینکه جزء بدن انسان حساب شود.
آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی (حفظهالله تعالی):
همین که نجاست از بین برود پاک میشود، مثلا اگر از لثهها خون بیرون آید و در آبدهان از بین برود یا خون را بیرون بریزد، آبکشیدن داخل دهان لازم نیست و ملاقات در باطن دهان و غیر آن موجب نجاست نمیشود؛ بنابراین اگر دندانمصنوعی در دهان باشد، آبکشیدن آن لازم نیست.
شایانذکر است دندان پرکرده در صورت نجس شدن، نجس نمیشود.
دریافت فایل با کیفیت تصاویر: