أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله محمد علی موحدی کرمانی

ایشان تحصیلات حوزوی را در حوزه‌های علمیه کرمان، قم و نجف سپری کرد و از محضر اساتید بزرگی همچون حضرات آیات و حجج‌اسلام صالحی، شیخ‌الرئیس، حقیقی، بروجردی، محقق داماد، امام خمینی (قدس سره)، خوئی، شاهرودی، میرزا باقر زنجانی و میلانی بهره برد. از جمله فعالیت‌های ایشان در نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران می‌توان به «نماینده و رئیس مجلس خبرگان رهبری»، «نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری»، «عضویت در کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان در تمام ادوار»، «ریاست جامعه روحانیت مبارز تهران»، «نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران»، «امام‌جمعه باختران (کرمانشاه)»، «امام‌جمعه موقت تهران» و «عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام» اشاره کرد.

 

——————————————————— 

 

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):

امام جمعه موقت تهران و نماینده وقت ولیّ فقیه در سپاه پاسداران و ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی (حفظه الله):

آیت‌الله موحدی کرمانی از جهت حسن‌ظنّی که به حجت‌الاسلام ‌و المسلمین آقای مصلحی نماینده وقت ولیّ‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه داشتند، فرصت خوبی را برای نیروهای اوقاف قرار می‌دادند.

در زمان خدمتگزاری در سازمان اوقاف، در جلسات مختلفی که خدمت ایشان بودیم نسبت به مقام معظم رهبری مواضع روشنی داشتند تا جایی که تبعیت و ذوب در ولایت ایشان، برای همه مسجّل بود.

ایشان جلسات نسبتاً منظمی با مدیران کل سازمان اوقاف داشتند؛ در یکی از جلسات مباحث اعلام رؤیت هلال و عید فطر را مطرح کردند و فرمودند:

آن کسی که باید این مسائل را بیان کند، مقام معظم رهبری است، یعنی اعلام روز عید فطر از شؤون ولیّ‌فقیه و مرجع أعلم است.

از این مطلب، دو برداشت می‌شود:

اول اینکه اعلام عید از شؤون ولایت هست. – البته ما قائل به این برداشت هستیم که امور اجتماعی و اعلام عید از شؤون حاکم مبسوط الید می‌باشد. –

دوم اینکه در فضای فکری جامعه، وقتی که مراجع دیگر در این موضوع ورود پیدا می‌کردند، عبارت ایشان در واقع به‌عنوان شاخص کردن أعلمیت مقام معظم رهبری است.

محمد ناصر انتصاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا