أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت‌اللّه سید حبیب‌اللّه طاهری گرگانی

باسمه‌تعالی

موضوع: اعلمیت حضرت امام خامنه‌ای (مدّظله)

حضرت آیت‌اللّه سید حبیب‌اللّه طاهری گرگانی

نماینده فقید مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری در ۲۳ سالگی در نجف به درجه اجتهاد رسیده بود و از محضر اساتیدی همچون مرحوم حضرت آیت‌الله‌العظمی سید محمد شاهرودی، مرحوم آیت‌الله‌العظمی میرزا هاشم آملی و مرحوم آیت‌الله‌العظمی میرزا باقر زنجانی استفاده کرده بود. بنده سال‌ها توفیق تلمّذ در محضر این عالم مجاهد را یافته بودم که چهار نوبت این عالم جلیل‌القدر توسط منافقین ترور شده بود. ۷۳ نوبت از نجف تا کربلا و بالعکس پیاده مشرف و ۱۹ سفر از گرگان تا مشهد پیاده به زیارت امام رضا علیه‌السلام آمده بودند. ایشان که حافظ کل قرآن و مجتهد بودند، همیشه در دعاهایشان راجع به رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای این‌گونه دعا می‌فرمودند: خدایا رهبر و مرجع ما را در پناه ولیّت امام‌زمان ارواحنافداه حفظ بفرما.

با اینکه خود مجتهد بودند، همواره از رهبر فرزانه انقلاب به عنوان مرجع تقلید خود یاد می فرمودند. بارها از لسان ایشان که پدر سردار شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدطاهر طاهری مسئول عقیدتی لشکر ۵ نصر سپاه خراسان بودند و در عملیات خیبر به شهادت رسیدند شنیدیم که می‌فرمودند: حضرت امام خمینی (ره) معجزه قرن بودند، اما در طول دوره تحصیل در حوزه نجف (۱۷ سال و قم ۹ سال) در جهان اسلام کسی را به جامعیت حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ندیده‌ام.

خاطره دیگر از این استاد فرزانه اینکه در مسیر پیاده‌روی برای زیارت امام هشتم علیه‌السلام پس از بجنورد و پس از “بابا امان” در کنار جاده از حاشیه روستایی عبور می‌کردیم که بچه‌های آن روستا مشغول بازی بودند تا ایشان را دیدند دوان‌دوان به‌سوی ایشان آمده و سؤال پرسیدند: آیا شما آقای خامنه‌ای هستین؟ مرحوم آیت‌الله طاهری گرگانی فرمودند: خیر، بنده یکی از سربازان کوچک ایشان هستم.

 

—————————————————————— 

 

نماینده ی فقید مردم استان گلستان در مجلس خبرگان، ابوالشهید حضرت آیت الله سید حبیب الله طاهری گرگانی (رحمه الله) :

 

ـ حضرت آیت‌الله طاهری گرگانی با مرحوم جدّم حضرت آیت‌الله شیخ اسماعیل انتصاری، در نجف اشرف همسایه بوده و با یکدیگر انس فراوان و ارتباط نزدیک خانوادگی داشتند.

این انس و ارتباط در مراجعت به ایران هم ادامه داشت تا اینکه در سال 1364 تا 1373 ه.ش در مدرسه‌ی علمیه‌ی امام صادق (علیه‌السلام) گرگان، دربعضی سالهای طلبگی خدمت ایشان بودم.

فراوان از ایشان شنیدم که مقام معظم رهبری را به‌عنوان مرجع تقلید أعلم معرفی می‌کردند و نظرشان این بود که در حیطه‌ی مرجعیت، دیگر مجتهدین نباید ورود پیدا کنند و حق دخالت ندارند و مرجعیت در زمان ما، منحصر در شخص حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) است.

ـ دهه 70، در پیاده روی زیارت حضرت ثامن الحجج (علیه السلام) از گرگان به مشهد که هر ساله برگزار می شد، در خدمت مرحوم آیت الله طاهری گرگانی بودیم.

علی‌رغم مشغله‌ها و فعالیت‌های اجتماعی که داشتند، از گرگان تا مشهد پای پیاده با زائرین هم قدم می‌شدند.

در آنجا وقتی زائرین سؤال از مرجع تقلید أعلم می‌کردند، ایشان و آیت‌الله سید مهدی عبادی که نماینده‌ی مردم خراسان در خبرگان رهبری و امام‌جمعه‌ی مشهد مقدس بودند و جهت استقبال زائرین می‌آمدند، هر دو فقیه بزرگوار صراحتاً به أعلمیت مقام معظم رهبری تأکید داشتند. درحالی‌که، آن زمان عده‌ای به مرجعیت، حتی به اجتهاد حضرت آقا خدشه وارد می‌کردند.

ـ حضرت آیت‌الله طاهری گرگانی سه تعبیر درباره‌ی مقام معظم رهبری داشتند و در همه‌ی دعاها این سه عبارت را می‌آوردند:
رهبر، مرجع، نائب امام‌زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)
همچنین اوایل دهه 70، علما و فضلای استان مازندران در شهرستان بابل جلسه‌ای پیرامون انتخاب مرجع أعلم برگزار نمودند، بسیاری از علما و فقهای حاضر در جلسه، از جمله آیت الله طاهری گرگانی، شیخ محمد فاضل بابلی (استرآبادی)، امر را متعیّن در أعلمیت مقام معظم رهبری دانسته و فرمودند:
فقط حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدّ ظله العالی) مرجع أعلم است.

 

محمد ناصر انتصاری

 

—————————————————————————— 

 

حضرت آیت‌اللّه سید حبیب‌اللّه طاهری گرگانی

باسمه تعالی

جناب حجت الاسلام والمسلمين سيد اباصالح راجي (دام عزه)

مدیر محترم مرکز تخصصی احکام جامع

سلام علیکم

احتراماً به استحضار می رساند: بارها از والد معظم، مرحوم آیت الله حاج سیدحبیب الله طاهری گرگانی شنیدم که می فرمود: در طول ایام تحصیل در قم مقدسه و نجف اشرف با فقها و مراجع بزرگی از نزدیک آشنایی داشته ام. ولی در بین آنها هیچ یک را به جامعیت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی نمی شناسم.

نظر مرحوم والد این بود که اعلمیت، صِرفاً به اعلمیت در فقه مرسوم حوزه های علمیه نیست و اشراف بر مسائل روز و آگاهی از شرایط و مقتضیات زمان نیز از شرایط اعلمیت است.

پس از ارتحال مرحوم آیت الله العظمی اراکی، ایشان به قم سفر کردند و با بعضی از اعضای جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم دیدار کردند و به آنها اکیداً توصیه نمودند که نام مقام معظم رهبری را در بین فقهایی که مردم مجاز به تقلید از آن ها هستند، مطرح کنند و خود آن مرحوم هم از آن پس همهٔ مراجعان را به تقلید از رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه می کردند.

 

سید محسن طاهری (گرگانی)
نمایندهٔ مردم شریف استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری
1403/11/07

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا