کلیپ

انتشار اخبار راست، دروغ و مشکوک در فضای مجازی

بسم الله الرّحمن الرّحیم
فقهای معظم تقلید می‌فرمایند: انتشار کلیپ‌ها و خبرهای جعلی حرام است. همچنین اگر شک در صدق و کذبش داشته باشیم، باز هم نباید منتشر کنیم.
مثلاً در کلیپی می‌بینیم عده‌ای لباس نیروی مسلح را پوشیده و کارهای خلاف‌شرع انجام می‌دهند، ما اجازه انتشار این کلیپ‌ها را نداریم چون شاید این افراد از عزیزان نیروهای مسلح نباشند و افرادی برای تخریب نیروهای امنیتی و تضعیف این سازمان لباس‌های آنها را پوشیده و اقدام به این خرابکاری‌ها می‌کنند یا مثلاً یک کلیپ می‌بینیم که با ون دختر بی‌حجاب را می‌برند از کجا معلوم جرمش فقط بی‌حجابی است! شاید این خانم جاسوس است، شاید دزد است، شاید قاتل است، اصلاً شاید کلیپ تقطیع شده و کامل نیست. پس ما نباید ترویجش کنیم.
یا فلان مرد از نیروهای انتظامی یا امنیتی دخترخانمی را می‌گیرد که دستگیر کند؛
اولاً در بعضی موارد دستگیری نامحرم ولو منجر به اصابت با بدنش بشود، جایز است و بلکه در بعض موارد واجب است.
ثانیاً از کجا معلوم که این نیروی امنیتی در مقام دفاع از خودش یا از دیگران نیست و این کلیپ تقطیع شده نباشد یا شاید جرم این خانم بی‌حجابی نیست و در این کلیپ جرم بیان نشده و فقط یک نفر از دور فیلم گرفته و در فرض قبول همه‌ی این مطالب آن مجری و آن نیرو شاید تخلف کرده و دادسرای نظامی باید او را طبق مقررات اسلامی توبیخ کند نه من و این تخلف هم ارتباطی با ناکارآمدی نظام ندارد.
در زمان آقا جانمان امیرالمؤمنین (علیه افضل صلوات المصلین) هم بعضی از نیروهای اجرایی تخلفاتی می‌کردند که ارتباطی با اصل حکومت حضرت یا ناکارآمدی حکومت مولا نداشت پس اگر شک کنیم این خبر یا کلیپ راست است یا دروغ، چه به نفع من چه به ضرر من، حق انتشارش را ندارم.
ثالثا: اگر یقین داشته باشم این کلیپ یا اخبار راست است و حقیقت دارد، ولی انتشارش باعث تضعیف نظام شود، یا انتشار گسترده‌اش باعث تسلط کفار و دشمنان بر ما ولو در آینده بشود یا باعث جری شدن دشمنان بشود (بله غلطی نمی‌توانند انجام دهند؛ ولی جری بشوند) یا انتشارش باعث ترس و رعب و وحشت در مردم بشود یا باعث این بشود که افراد ساده گول بخورند و با نظام مخالفت کنند و این مخالفت آسیب به جان و مال و ناموس و عرض مسلمانان بزند، حتی انتشار این کلیپ راست و واقعی هم جایز نیست و در مقابل وظیفه‌ی شرعی همه‌ی مسلمانان اعم از زن و مرد فریضه‌ی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر است که یکی از مصادیق روشن و واضح این فریضه جهاد تبیین هست و بر همگان واجب شرعی است که کلیپ‌های روشنگرانه و پاسخ به شبهات رو بدون توهین به گروه یا اشخاص منتشر کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا