01بدون مدرکپرسش و پاسخسؤالات گناهان

استمناء

پرسش:

باسلام؛ لطف کنید نظر سه بزگوار را بنویسید. آیا برای مشاوره، می توان گناه خود ارضایی را به کسی گفت؟
نیاز به کفاره دادن دارد؟ چقدر هست؟
دختری که خود ارضایی داشته برای رفع بدون اذن پدر می تواند صیغه شود؟
چند راهکار جهت رفع این بنویسید؟

ایمیلی از طرف سایت به سائل محترم:
موضوع: درخواست توضیحات بیشتر
با عرض سلام خدمت ……………..
سؤال شما توسط گروه استفتائات مشاهده شد قبل از این که سؤال از محضر استاد
پرسیده شود درخواست توضیح بیشتر داشتیم
مثلا ایا مراد شما از:
“آیا برای مشاوره می توان گناه خود ارضایی را به کسی گفت؟”
این است که فرد مورد نظر مثلا مریض بوده و احتیاج به ازمایشِ اسپرم او است
یا برای تشخیص سالم و فعال بودن اسپرم نیاز به استمنا است یا سؤال مطلق است
یعنی مجردین ما برای فشار جنسی این کار را انجام دهند
لطفا فرازهای بعد هم بیشتر توضیح داده شود
ان شاء الله بعد از توضیحات و تکمیل سؤال شما در اسرع وقت سؤال از استاد
پرسیده می شود تا فتوای هر سه بزرگوار را بفرمایند.

جواب از طرف سائل محترم:
سلام علیکم: بله منظور این است کسی دچار شده است… والان می خواهد ازش خلاص بشه… اگر رجوع کنه به مشاور و گناهش بگه فقط جهت برطرف کردن آیا اشکال دارد؟
و چگونه این با روایات که می فرماید گناه را به کسی نگوئید جمع می شود؟
آیا کسی که قبلا استمنا می کرده (دختر) می تواند بدون اذن پدر برای جلو گیری از استمنا صیغه شود؟ بخاطر درمان؟
به طور کلی می فرمایند دختر باکره نمی تواند صیغه شود آیا کسی که خود ارضایی می کند، باکره محسوب می شود؟ یا نه می تواند بدون اذن پدر صیغه شود؟
استمنا با فروکردن اشیا و لمس بدن هر دو مورد
باتشکر

نام مرجع تقلید:

مقام معظم رهبری، آیات عظام سیستانی، مکارم شیرازی (حفظهم الله)

پاسخ:

باسلام و عرض ادب
استمناء و خود ارضایی، حرام است چه با دست باشد یا با نگاه به فیلم یا کلیپ یا عکس یا تخیّل و مانند آن و فرقی بین زن و مرد نیست و فردی كه این گناه را مرتكب شده واجب است توبه كند و در صورتی كه برای حاكم شرع قبل از توبه، گناه او ثابت شود، حكم آن تعزیر است و اگر ترك این گناه، منحصر در ازدواج باشد شرعاً واجب است ازدواج كند تا در گناه نیافتد.
یکی از دلائل حرمت استمناء، روایات متعدد و ضررهای فراوان جسمی و روحی ناشی از آن است.
به عنوان نمومه: در قرآن مجید، سوره شریفه مومنون آیه ۵ و ۶ می خوانیم: (و الذین هم لفروجهم حافظون الاّ علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم) و همچنین روایتی که در باب حدود وارد شده که مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه افضل صلاة المصلّین) جوانی را که مرتکب این کار شده بود تعزیر نمود.
و هم چنین این عمل به گفته متخصصین، ضررهای زیادی دارد، با توجّه به این که استمنا یک نوع ارضاى غیر طبیعى است، زیان بار بودن آن امر واضحى مى باشد. به علاوه، افراد متعدّدى مراجعه کرده و گفته اند: «هرگز فکر نمى کردیم استمناء ضررى داشته باشد، ولى ناگهان خود را با آثار شوم آن روبه رو دیدم.» و این بهترین دلیل است (بر این نظر که استمناء ضرر ندارد و تلقین و ترس ناشی از این عمل مضر است.) که ترس عامل اصلى این زیان ها نیست؛ البتّه ترس آنها را تشدید مى کند. این نکته نیز حائز اهمیّت است که زیان هاى استمنا، مخصوصاً در جوانان، پس از ترک آن تدریجاً از بین مى رود. مهمّ آن است که زود بیدار شوند و آن را ترک کنند.
لذا استمنا طبق آیات قرآن و روایات معصومین و حکم عقل، حرام و از گناهان کبیره است و عوارض نامطلوبی در دنیا و در جهان آخرت دارد.
توضیح مشروح این مطلب و دلائل حرمت استمناء و راه های مبارزه با آن را در کتاب “مشکلات جنسی جوانان” نوشته آیت الله العظمی مکارم شیرازی (حفظه الله تعالی) می توانید مطالعه نمایید.
برای اطلاع از بعضی از مضرّات این عمل اینجا را کلیک نمایید
اما اگر دختری (العیاذ باالله) به این عمل شنیع دچار شد و حتی پرده بکارت زائل شد، یا به واسطه ورزش یا افتادن یا اصابت به شیئی، پرده زائل شد، به فتوای هر ۳ بزرگوار در حکم باکره است (ولو در ظاهر پرده بکارت ندارد یا از لحاظ پزشکی باکره نیست) در نتیجه به فتوای هر ۳ بزرگوار اذن از ولیّ شرعی (پدر یا پدربزرگ پدری) لازم است.
برای اطلاع بیشتر و اختلافات و نظرات مراجع بزرگوار تقلید در باب اذن ولیّ، اینجا را کلیک نمایید
شایان ذکر است اقرار به گناه، خود حرام است، لذا اگر نزد مشاور و کارشناس دین دار و متدیّن و مسأله دان برای رفع این منکر می روید، به حکم اولیه نباید اقرار کنید، بلی، می توان این گونه گفت که شخصی به این گناه شنیع دچار است، چه کند؟! (و نگوید خودم هستم)
توجه به این نکته، حائز اهمیت است که بعض اطباء یا مشاورین جاهل، توصیه به خود ارضایی می کنند، این یک اشتباه بزرگ است؛ هرگاه جوانان از عوامل تحریک مانند مشاهده فیلم های مستهجن، سایت های اینترنتی و ماهواره های فاسد و همچنین شرکت در مجالس آلوده و مُجالست با دوستان فاسد بپرهیزند و به موقع ازدواج کنند هرگز نیازی به این کارها نخواهد بود.
و همچنین، بعض اطباء یا مشاورین جاهل، راه نجات از زنا یا همجنس بازی را استمناء می دانند، این خطایی دیگر است. چون راه نجات از گناه، گناه دیگر نیست. باید به فکر ازدواج باشد و یا از طریق روزه و ورزش و مانند آن خود را از گناه بازدارد و به گناه دیگرى پناه نبرد.
و در آخر:
توصیه ای از مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) به جوانان در باب ترک گناه و کنترل شهوت و ترک و دوری از استمناء:
ممكن است ترك گناهى كه عادت شده، در اول كار، مقدارى مشكل به نظر برسد، اما بايد عواقب خطرناك دنيوى و اخروى آن را مدّ نظر داشته باشيد و بدانيد كه با ارتكاب گناه، خودتان را در دنيا و آخرت به هلاكت و بدبختى خواهيد انداخت.
و لذا با عزم و اراده ‏اى جدّى و با توكّل به خداوند متعال و استعانت از درگاه رحمت او، چنين گناهانى را ترك كرده و از ديدن و شنيدن صحنه ها و مطالب مفسده ‏انگيز و معاشرت با دوستان ناباب هم خوددارى كنيد.
مداومت در خواندن قرآن، شركت در مجالس وعظ و خطابه، توسل به اهل بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، تلاش و جدّيت در تحصيل و كسب علوم و معارف، ورزش مستمر، اشتغال به كار مفيد و هنرهاى سودمندى چون خطاطى، نقاشى، صنعت و… غافل نبودن از ياد مرگ و روز قيامت مى‏ تواند انسان را در اين راه يارى كند. و چنانچه ازدواج نكرده‏ ايد سعى كنيد با ازدواجى ساده، كم خرج و سالم، دين و جسم خود را از آثار مخرب گناهان، حفظ كنيد. ان شاء الله توفيقِ توبه واقعى نصيب شما شود.

خواندن  سقوط یا عدم سقوط کفاره تأخیر و کفاره عمد به دلیل عدم تمکن مالی در سال اول

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا