پرسش و پاسخسؤالات روزهسؤالات روزه مسافر

نذر روزه برای کسی که روزه قضا، یا کفاره دارد ـ نذر روزه در سفر

پرسش:

ببخشید کسی که روزه قضا و یا کسی که کفاره روزه عمد برعهده‌اش است اگر در مسافرت بخواهد اول ماه رجب را روزه بگیرد می‌تواند نذر کند؟ اگر می‌تواند آیا این روزه در مسافرت ثواب کمتری دارد؟

 

نام مرجع تقلید:

آیت‌الله‌العظمی سیستانی (حفظه‌الله تعالی)

 

پاسخ:

با عرض سلام و ادب؛

فردی که روزه قضای ماه رمضان بر عهده دارد و می‌‌خواهد نذر روزه مستحبّی کند، درصورتی‌که روز آن را معیّن نکند، یا آنکه آن را معین کند درحالی‌که فرصت کافی و امکان انجام روزه قضا، قبل از روزه نذر، وجود دارد، نذرش صحیح است، ولی در هر دو صورت جایز نیست روزه نذر را قبل از روزه قضا انجام دهد و امّا اگر نذر روزه معین کند و فرصت و امکان برای انجام روزه قضا قبل از انجام روزه نظر وجود نداشته باشد، نذرش باطل است.

شایان‌ذکر است؛ اگر فرد نذر کند روزی را – چه معیّن و چه غیرمعیَن – روزه مستحبّی بگیرد، نمی‌تواند آن را در سفری که نماز در آن شکسته است به جا آورد، مگر آنکه نذر روزه معیّن باشد و در نیّت نذر، لحاظ کرده باشد که روزه را در سفر انجام دهد یا آنکه چه مسافر باشد چه مسافر نباشد، روزه بگیرد.

خواندن  تکلیف زن باردار و شیرده برای روزه گرفتن

اما شما نمی‌توانید نذر کنید روزه قضا در سفر بگیرید و اگر نذر نمایید، یک‌روزه مستحبی بر شما واجب می‌شود (نه اینکه با نذر بتوانید روزه‌های قضا، یا کفاره خود را بگیرید) و همان‌طور که بیان شد، تا قبل از روزه منذور (نذر شده)، باید روزه‌های قضای ماه مبارک رمضان خود را بگیرید و همچنین کسی که کفاره دو ماه پیاپی بر اوست، صحیح نیست اینکه روزه نذری در سفر بگیرد. (۱)

 

 

منابع:
(۱) توضیح‌المسائل جامع، ج۱، ص۵۸۵ و ۵۸۶، م ۲۱۱۳ و ۲۱۲۰ / سایت کلیشه (سایت اختصاصی آیت‌الله سیستانی)، ویژه نمایندگان معظم‌له، “استفتائات نجف”، با استفاده از س ۴۶۰۱۹ و س ۱۶۰۳۱ / همان، بخش “کلیشه”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا