أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله شیخ اسدالله ربّانی

ایشان از سنین نوجوانی به کسب علوم حوزوی همت می‌گمارد و تحصیلات مقدماتی و سطح را در بهشهر، گرگان و مشهد نزد اساتید بزرگی همچون شیخ محمدعلی ربانی (از شاگردان آخوند خراسانی)، شیخ اسماعیل انصاری، شیخ محمد کوهستانی و سید سجاد علوی گرگانی می‌گذراند. سپس در درس خارج فقه و اصول آیت‌الله سید محمدهادی حسینی میلانی شرکت می‌کند و بعد از آن رهسپار قم می‌شود و دروس فقه و اصول را نزد حضرات آیات سید حسین طباطبایی بروجردی، میرزا هاشم آملی، امام‌خمینی (قدس سره) ، سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی و سید محمدرضا موسوی گلپایگانی دریافت می‌کند. وی پس از تبعید امام‌خمینی (قدس سره) به ترکیه در سال ۱۳۴۳ش، به عراق می‌رود و در حوزه علمیه نجف اشرف در درس‌های خارج فقه و اصول حضرات آیات سید محمود حسینی شاهرودی، میرزا باقر زنجانی و سید ابوالقاسم موسوی خویی شرکت می‌کند. پس از ورود امام‌خمینی (قدس سره) به نجف اشرف در سال ۱۳۴۴ش و آغاز تدریس درس خارج فقه (بیع مکاسب)، در آن درس نیز شرکت می‌جوید. مدتی نیز در درس‌های شیخ آقابزرگ تهرانی حضور می‌یابد. وی سپس به ایران بازمی‌گردد و در حوزه قم از دروس معقول حسن حسن‌زاده آملی و محمد مفتح استفاده می‌کند. او از برخی استادانش اجازاتی در امور شرعیه و روایت دریافت می‌کند؛ ازجمله از آقابزرگ تهرانی، حسینی شاهرودی، گلپایگانی و امام‌خمینی (قدس سره). وی از شاگردان رجالی مرحوم آقابزرگ تهرانی بوده و در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به تصحیح کتاب نفیسی از قطب راوندی همت می‌گمارد.

 

————————————————————— 

 

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):

ابوالشهید حضرت آیت الله شیخ اسد الله ربّانی (رحمه الله)

ایشان یکی از علماء استان مازندران منطقه‌ی هزارجریب و مدتی امام‌جمعه‌ی شهرستان بندر گز بودند. در سنین نوجوانی در محضر زاهد متقی آیت‌الله شیخ محمد کوهستانی و در حوزه علمیه آیت‌الله کوهستانی و سپس سالیانی در حوزه علمیه گرگان به کسب مقدمات علوم دینی پرداخت و دورس خارج حوزه از آیات عظام بروجردی، علامه طباطبایی، سید صدرالدین صدر، گلپایگانی، محقق داماد و سپس برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرّف گردید و در محضر آیات عظام حضرت امام خمینی (ره)، ابوالقاسم خویی، میرزا باقر زنجانی بهره‌ها گرفت.

تلاش برای حفظ وحدت شیعه و سنی و بسیج مردم برای مقابله با ضدانقلاب در ماجرای ترکمن‌صحرا، از تلاش‌های ویژه این عالم برجسته در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

روحیه‌ی انقلابی همراه با صبغه‌ی اخلاقی از ویژگی‌های ایشان بود که در این مسیر، یکی از فرزندان ارزشمند خود را در راه نظام، فدا نمودند و به لطف الهی فرزندان دیگر ایشان در جایگاه‌های مختلف مشغول به خدمت در نظام اسلامی می‌باشند.

یکی از مبانی فکری ایشان، تبلیغ مرجعیت و اعلمیت مقام معظم رهبری (حفظه‌الله) بود.

محمد ناصر انتصاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا