
حضرت آیت الله سید احمد علم الهدی
در درس خارج فقه مرحوم آیتاللهالعظمی میلانی به مدت هفت سال، مقداری از کتاب زکات و تمام کتاب خمس و بخش عظیمی از بیع و تجارت را خواند. همچنین خارج اصول را در محضر آیتاللهالعظمی حاج شیخ علی فلسفی به مدت پنج سال از بحث ترتیب تا پایان اصول عملیه و نزد آیتاللهالعظمی وحید خراسانی مقداری از مباحث الفاظ را بهره برد و تا مرحله اجتهاد پیش رفت. هماکنون نیز پس از تدریس بیش از چهار سال رسائل و بیش از یازده سال تفسیر در حوزه مشهد، حدود نه سال است که به تدریس خارج فقه با موضوع فقه حکومتی (جواز اقامه الحکم فی عصر الغیبه، اقوال فقهاء در ولایت عامه، مصلحت، مقاومت، اطلاعات، کارگزار و…) مشغول است. ایشان دارای مقالات و تألیفاتی است، از جمله کتابهای «فقه مقارن»، «ساختار امت اسلامی» و «سیاست در قرآن». از جمله فعالیتهای ایشان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میتوان به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، نمایندگی ولیفقیه در استان خراسان رضوی و امامت جمعه مشهد اشاره کرد.
——————————————————————————
متن دستنوشتهی معظمٌله
بسمه تعالی
پی نوشت حضرت آیت الله علم الهدی نماینده محترم ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد مقدس به شرح ذیل است:
با توجه به اینکه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مرجعی هستند که اقامه حکم فرمودند عموم مؤمنین و مقلدان سایر مراجع باید در موارد حکم رهبری از ایشان پیروی کنند.
————————————————————-
بسمهتعالی
احتراماً پیرو مذاکرات حضوری با حضرات ذیلالذکر موضوع اعلمیت حضرت آقا مورد تأیید و تبلیغ و ارجاع از سوی این حضرات میباشد.
حضرت آیة الله علمالهدی، …
و کلا از هر دو منظر سیاسی و فقاهتی.
عباس فرازینیا
————————————————————-
به نقل از حجتالاسلاموالمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):
نماینده محترم ولیفقیه در استان خراسان رضوی و امامجمعه مشهد مقدّس حضرت آیتالله سید احمد علمالهدی (حفظهالله)
سابقهی آشنایی ما با ایشان دهه ۸۰ و دورهی امامت جمعهی مشهد میباشد. جلساتی در سفر زیارتی مشهد، خدمت ایشان میرسیدیم و بعد از توفیق خدمتگزاری در گروههای علمی حرم مطهر رضوی توفیقات زیارت ایشان و حضور در جلسات مختلف در محضر ایشان بیشتر شد. گاهی از محضر ایشان در جمع اساتید گروههای علمی بهره میبردیم؛ در یکی از جلسات، ایشان به تبیین جایگاه ولایت و مرجعیت پرداختند و فرمودند: ولایت یک امر الهی است و مجلس خبرگان کاشف این امر الهی در فرد خاص است و لذا با این بیان، مجلس خبرگان رهبر تعیین نمیکند؛ بلکه آن را در بین علمای بزرگ کشف میکند.
مسئلهی مرجعیت و اعلمیت از نظر ایشان توجه به موضوع جامعیت است؛ وقتی ولیفقیه بهعنوان حاکم مبسوط الید در رأس جامعهی اسلامی قرار دارند، دارای ابعاد مختلف جامعیت در احراز مقام مرجعیت میباشد.
ایشان معتقد هستند در احکام فردی، مکلّفین مخیر هستند از هر مجتهد جامعالشرایطی تقلید نمایند. ولی در مباحث اجتماعی و حکومتی همهی مردم باید مقلّد حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای(حفظهالله تعالی) باشند و از ایشان تقلید نمایند.