أعلم مراجع تقلید از دیدگاه علماء

حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی

این عالم ربّانی، سالک توحیدی، دانشمند و ذوفنون، فقه و اصول را از افرادی چون سید احمد لواسانی، ابوالحسن شعرانی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و محمدتقی آملی آموخت و فلسفه و عرفان را نیز از مهدی الهی‌قمشه‌ای، علامه شعرانی، فاضل تونی، میرزا احمد آشتیانی و علی‌محمد جولستانی فراگرفت. تفسیر، ‌ رجال، درایه، ریاضی، هیئت، نجوم و طب را نیز از علامه شعرانی آموخت و در سال ۱۳۹۳ ه.ق از او اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد. سپس به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی حاضر شد و عرفان عملی را از وی آموخت. همچنین در دروس فلسفی و عرفانی سید محمدحسن الهی (برادر علامه طباطبایی) شرکت کرد. سید مهدی قاضی طباطبایی، فرزند سید علی قاضی به مدت چهار سال استاد او در علوم اَرِثْماطیقی بود. سپس به تدریس دروس فلسفه و عرفان مشغول شد و شرح منظومه، اشارات، اسفار اربعه، شرح فصوص قیصری، شرح تمهید و مصباح الانس را تدریس کرد. او همچنین حدود هفده سال دروس ریاضیات، هیئت، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست. وی شاگردان زیادی تربیت نمود که آثار آنها همچنان باقی‌ست.

 

———————————————————- 

 

حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر شجاعی (دامت برکاته):

بسمه‌تعالی

برادر عزیز و مجاهد و فاضل جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای راجی دامت‌برکاته

با توجه به رابطه شخصی اینجانب با حضرات آیات حسن‌زاده آملی و …، عقیده ایشان درباره اعلمیت حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای، برای اینجانب محرز و مسلم است.

محمد شجاعی

 

————————————————————————————————- 

حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر انتصاری (دامت برکاته):

مرحوم ذو فنون حضرت آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملی (رحمه الله)

ایشان عشق و ارادت و محبت فوق‌العاده‌ای به مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) داشتند و جریان عرفانی و اخلاقی را به عشق و محبت به معظم‌له گره زده بودند.

در جلسه‌ای فرموده بودند: من کنکاش و جست‌و‌جو کردم، گشتم و گشتم، کسی را به این درجه از تقوا و اخلاص نیافتم.

با تمام وجود نسبت به حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(حفظه‌الله)، خشوع و خضوع داشتند و در دیدارهای مختلف (چه سفر مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) به مازندران، چه دیدار این عزیز در بیت معظم‌له) خاضعانه نسبت به ایشان، ابراز ارادت و محبت می‌کردند.

نسبت به جایگاه مرجعیت مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) علاوه بر زهد و تقوا، موضوع جامعیت در ابعاد مختلف برای ایشان ملاک بود. و من حیث المجموع، ایشان را اعلم فقهای زمان می‌دانستند.

محمد ناصر انتصاری

 

——————————————————— 

 

حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی

به نقل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین هدایت (دامت برکاته):

بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانب با علم و تحقیق و آشنایی با مبانی علمی و فقهی و معرفتی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (حفظه‌الله) ایشان را از هر لحاظ اعلم، افقه و اتقی می‌دانم و مقلّد ایشان هستم.
قریب به ۲۰ سال افتخار همسایگی علّامه حسن‌زاده آملی را داشتم. ایشان تقلید از رهبر انقلاب را لازم می‌دانستند.
همچنین اساتیدم حضرات آیات خوشوقت، احمدی میانجی، مؤمن قمی، هاشمی شاهرودی ایشان را اعلم می‌دانستند.
از اساتید بزرگوارم که در قید حیات هستند، حضرت آیت الله شب زنده‌دار و آیت الله اراکی حفظماالله نیز تقلید از مقام معظم رهبری را لازم و ایشان را معرفی می‌کنند.

محمد هادی هدایت

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. من مرجعم کسی دیگر است، ولی الان که دیدم علامه ای که عالم به اسرار و عامل حقیقی و صاحب نفس زكيه و انفاس قدسيه هستن، رهبر معظم انقلاب را معرفی میکنند، منم مرجعم را از این به بعد عوض می نمایم و میرم رساله ایشان را میخرم. لبیک یا خامنه ای
    از راهنمایی شما ممنون که نظرات را قرار دادید و آگاهمون کردید. خیلی برام جالب بود این همه عالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا