
حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق کفیل
ایشان از سال ۱۳۶۸ه.ش تا ۱۳۷۶ه.ش در مدرسهی شهیدین و معصومیه قم تحصیل نمود و از محضر اساتیدی همچون حضرات آیات جوادی آملی، خرازی، پایانی، علیدوست و حسینی خراسانی بهره برد. در سال ۱۳۷۶ه.ش وارد دوره تخصصی تفسیر شده و از جمله فعالیتهای وی میتوان به تدریس در مرکز تخصصی نماز و مهدویت، پاسخگویی به سؤالات قرآنی در پژوهشهای «نوآمَد» دفتر تبلیغات، شرکت در دوره سهساله تخصصی مهدویت در سال ۱۳۸۰ه.ش و همچنین تدریس در حوزههای دانشجویی و دانشگاههای شیراز به مدت دو سال اشاره کرد. وی همزمان در دوره تفسیر معارف قرآن دفتر آیتالله مکارم شیرازی نیز حضور داشته است. از سوابق اجرایی وی میتوان به مدیریت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان فارس، مدیریت مرکز تخصصی نماز (ستاد اقامه نماز) و معاونت استانهای مهدویت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) اشاره کرد. وی هماکنون با عنوان معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فعالیت میکند. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مهدویت بوده و از کارشناسان صداوسیما نیز محسوب میشود.
——————————————————————-
بسم الله الرحمن الرحیم
۱. در دنیای امروز صدور یک فتوا بدون درک عمیق از موضوع و پیامدهای اجتماعی، سیاسی و بین المللی آن میتواند به جای حل مسئله، بحران بیافریند. بسیاری از احکام با موضوعات نوپدید و پیچیدهای همچون هوش مصنوعی، جنگ شناختی، ارزهای دیجیتال، معاملات بینالمللی و مهندسی ژنتیک گره خوردهاند.
حضرت آقا با اشراف دقیق، یک فقیه آینده پژوه و موضوع شناس هستند.
۲ بسیاری از ابواب فقهی مانند جهاد، انفال، قضا، حدود، اساساً در بستر یک حاکمیت اسلامی معنا و قابلیت اجرای کامل پیدا میکند.
حضرت آقا به واسطه رهبری جامعه به درک منحصر به فرد از تزاحم ادله تشخیص اهم و مهم و تطبیق قواعد کلی بر مصادیق پیچیده حکومتی دست یافتهاند. [توان استنباط احکام اجتماعی و حکومتی]
۳. ایشان عنصر زمان و مکان را از ارکان محوری اجتهاد میدانند. این نگاه موجب پویایی فقه و صدور فتاوایی کارآمد برای چالشهای نوپدید جهان معاصر میشود. [مسائل بیوتکنولوژی، فضای مجازی، قرارداده بین المللی]
۴. یکی از معیارهای مهم اعلمیت، توانایی فقیه در پاسخگویی به مسائل مستحدثه است. قدرت ایشان بر تطبیق اصول بر فروع و صدور حکم قاطع و راهگشا در لحظات حساس است. این توانمندی، حاصل ملکه اجتهاد قوی و اشراف کامل بر مبانی است.
۵. موضوعشناسی دقیق به عنوان مقدمه استنباط، اشراف کامل بر موضوعات پیچیده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی.
فقیه اعلم کسی است که در هر دو بال فهم حکم و شناخت موضوع قویتر باشد.