پرسش و پاسخسؤالات طهارت و نجاسات

جلوگیری از خروج منی و خروج آبی بعد از چند ساعت ـ علائم جنابت ـ شک در جنابت و منی

پرسش:

اگر هنگام خواب آبی بخواهد از انسان خارج شود؛ ولی جلوگیر شویم و آب خارج نشود؛ ولی بعد یک یا دو ساعت آبی در خواب بدون علایم منی از انسان خارج شود چه حکمی دارد؟

 

نام مرجع تقلید:

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (حفظه‌الله تعالی)

 

پاسخ:

با عرض سلام و ادب؛

در فرض سؤال، چنانچه یقین ندارید که آن آب منی است و أمارات ثلاثه (که در ذیل توضیحش می‌آید) را هم ندارد، حکم منی را ندارد.

به‌طورکلی، انسان به یکی از دو چیز جنب می‌شود:

اول: آمیزش جنسی؛ به هر نحو که باشد، با حلال یا با حرام، منی بیرون بیاید یا نیاید.

دوم: بیرون آمدن منی؛ چه در خواب و چه در بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بدون شهوت، با اختیار (عمداً) باشد یا بی‌اختیار (سهواً)

اما رطوبت خارج شده از انسان، اگر بداند منی است، حکم منی را دارد ولو هیچ علامتی نداشته باشد یا بدون جهش خارج شود؛ ولی در صورت شک (در اینکه منی هست یا خیر) اگر:

خواندن  خروج آبی از انسان با مشاهده فیلم‌های مستهجن ـ حکم نگاه به فیلم‌های مبتذل

۱ـ همراه با شهوت بیرون‌آمده

۲ـ با جستن بیرون‌آمده

۳ـ بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شده باشد

آن رطوبت حکم منی را دارد، و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا حتی یکی از آنها وجود نداشته باشد و یا مورد شک باشد، حکم منی را ندارد. مگر اینکه از راه دیگری یقین کند که منی است. ولی در زن و مریض، لازم نیست آن آب با جستن بیرون‌آمده باشد، بلکه اگر با شهوت بیرون‌آمده باشد، در حکم منی است و لازم نیست بدن او سست شود. (۱)

 

 

منابع:
(۱) تحریرالمسائل، غسل الجنابة، موجبات الجنابة، ص۹۰، م ۲۷۹ / رساله آموزشی، ج۱، درس ۲۰، غسل (۳)، غسل جنابت، ص۸۷، عنوان هفتم، مورد اول: اسباب جنابت / استفتاء از دفتر معظم له، باب طهارت، م ۸۶ / اجوبة الاستفتائات، ص۳۶ و ۳۸، س ۱۷۷ و ۱۸۰ و ۱۸۶ / آموزش مصور احکام، فصل غسل، ص ۱۶۵ و ۱۶۶ / منتخب المسائل، احکام طهارت، ص۱۲، م ۵۲

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا